Ostanimo u kontaktu

PP METKOVIĆ

Policija upozorava, nastupio je period zabrane spaljivanja korova

Objavljeno prije

spaljivanje biljnog otpada, paljenje korova

Dolaskom suhog vremena započinju poljoprivredni radovi uklanjanja granja u okviru mjera za suzbijanje štetnih insekata, štetnog grmlja i korova, pri čemu može doći do požara koji često izmaknu kontroli. Tim povodom Policijska postaja Metković temeljem odredbi Zakona o zaštiti od požara i Županijske odluke o provođenju posebnih mjera zaštite od požara, upozorava stanovnike gradova Metkovića i Opuzena te općina Pojezerje, Kula Norinska, Zažablje i Slivno da svojom nepažnjom pri obavljanju radova u polju, prvenstveno paljenjem vatre, mogu izazvati požar i doprinijeti njegovom širenju.

U vremenskom periodu od 1. svibnja do 30. rujna spaljivanje korova je zabranjeno pa apeliramo na građane da ovo upozorenje shvate ozbiljno, kako bi opasnost od izbijanja požara i njegovog širenja sveli na minimum i time dali vlastiti doprinos u efikasnom provođenju mjera zaštite od požara, te istovremeno izbjegli i vlastitu odgovornost prilikom provođenja mjera nadzora od strane policijskih službenika.

PP METKOVIĆ
načelnik Dragan Sršen v.r.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije