Ostanimo u kontaktu

PP METKOVIĆ

Policija upozorava, nastupio je period zabrane spaljivanja korova

Objavljeno prije

spaljivanje biljnog otpada, paljenje korova

Dolaskom suhog vremena započinju poljoprivredni radovi uklanjanja granja u okviru mjera za suzbijanje štetnih insekata, štetnog grmlja i korova, pri čemu može doći do požara koji često izmaknu kontroli. Tim povodom Policijska postaja Metković temeljem odredbi Zakona o zaštiti od požara i Županijske odluke o provođenju posebnih mjera zaštite od požara, upozorava stanovnike gradova Metkovića i Opuzena te općina Pojezerje, Kula Norinska, Zažablje i Slivno da svojom nepažnjom pri obavljanju radova u polju, prvenstveno paljenjem vatre, mogu izazvati požar i doprinijeti njegovom širenju.

U vremenskom periodu od 1. svibnja do 30. rujna spaljivanje korova je zabranjeno pa apeliramo na građane da ovo upozorenje shvate ozbiljno, kako bi opasnost od izbijanja požara i njegovog širenja sveli na minimum i time dali vlastiti doprinos u efikasnom provođenju mjera zaštite od požara, te istovremeno izbjegli i vlastitu odgovornost prilikom provođenja mjera nadzora od strane policijskih službenika.

PP METKOVIĆ
načelnik Dragan Sršen v.r.

ZIMSKE RADOSTI

U Metkoviću pada snijeg! /FOTO-VIDEO/

Objavljeno prije

Foto/Video: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Prve pahulje snijega počele su padati u utorak, 8. siječnja, u večernjim satima na području Metkovića. Živa u termometru spustila se na 0°, a prve pahulje pojavile su se oko 19.30 sati.

Prognoza za večeras je najavila pad temperatura i snijeg, koji bi se ovoga puta moga zadržati malo duže.

2012., 2015. i evo 2019. godine u Metkoviću bi mogli uživati u zimskim radostima.

Pratite Metković NEWS, izvještavati ćemo Vas slikom i videom.

Metković 19,30 sati:

Centar Metkovića, 22,45 sati

Nastavi čitati
OPĆINA ZAŽABLJE – Uskrsna čestitka

Najčitanije