SIGURNOST NA CESTI

Policija pojačala kontrole mopeda i motocikala

Iz policije javljaju kako su u cijeloj županiji pojačane kontrole najugroženije skupine na cesti, a to su mopedi i motocikli.

Objavljeno 18. lipnja 2013. u kategorijama: Metković, News.

Policijski službenici prometne policije su jučer, 17. lipnja, u vremenu od 10 do 18 sati, proveli akciju u prometu usmjerenu na pojačani nadzor vozača mopeda i motocikla, i to na području koje pokriva Postaja prometne policije Dubrovnik, policijske postaje Korčula, Metković i Ploče.

Tijekom trajanja akcije sudionici u prometu zatečeni su u činjenju ukupno 72 prometna prekršaja, od čega su 39 prekršaja počinili vozači mopeda i motocikla. Najbrojniji prometni prekršaji su:  nekorištenje zaštitne kacige – 19, upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje – 6, neregistrirani moped/motocikl – 4 i dr. Zbog počinjenih prometnih prekršaja iz prometa je isključeno 11 vozača mopeda i motocikla.

Poradi podizanja razine stanja sigurnosti prometa na cestama i smanjenja stradavanja vozača mopeda i motocikla koji ujedno čine jednu od najugroženijih skupina sudionika u prometu te su vrlo često sudionici prometnih nesreća s najtežim posljedicama, policija će i dalje nastaviti s nadziranjem ove kategorije vozača, ali i  ostalih sudionika u prometu, posebice onih koji grubo krše prometna pravila i propise.

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari