TJEDNO IZVJEŠĆE

Policija najavila pojačane aktivnosti

Već tradicionalno u doba božićnih i novogodišnjih blagdana policija provodi operativnu akciju „Mir i dobro“ radi opće sigurnosti osoba.

Objavljeno 16. prosinca 2013. u kategorijama: Crna kronika, Metković, News.

Operativna akcija „Mir i dobro“

Već tradicionalno u doba božićnih i novogodišnjih blagdana policija provodi operativnu akciju „Mir i dobro“ radi održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira te opće sigurnosti osoba i imovine.

U vremenu od 16. prosinca do 8. siječnja 2014. policija će u sklopu ove akcije pojačano kontrolirati prodaju pirotehničkih sredstava, a posebnu pozornost posvetit će suzbijanju ilegalnog unošenja pirotehničke galanterije preko graničnih prijelaza te sigurnosti prometa na cestama kao i što boljoj protočnosti prometa. Osim toga, policija će provodit pojačane aktivnosti u cilju sprječavanja zlouporabe vatrenog oružja, eksplozivnih naprava, pirotehničkih sredstava, streljiva i ostalih sredstava, uporabom kojih može doći do neželjenih posljedica.

 

Uhvaćen pri pokušaju krijumčarenje mandarina 

Policijski službenici Postaje granične policije Metković su u zajedničkoj mješovitoj ophodnji sa policijskim službenicima BiH u subotu, 14. prosinca, spriječili krijumčarenje oko 300 kg mandarina iz Republike Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu.

Nadzorom državne granice u subotu u prijepodnevnim satima u blizini mjesta Gabela polje u BiH, zatečen je 40-godišnji državljanin RH koji je, izbjegavajući mjere carinskog nadzora, u automobilu, dubrovačkih registracijskih oznaka, ilegalno iz RH u BiH prevezao oko 300 kg mandarina. 40-godišnjak je procesuiran od strane službenika granične policije BiH.

 

Tjedno izvješće o prometu

Tijekom proteklog tjedna  na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 14 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže, a pet ih je lakše ozlijeđeno. Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli ukupno 492 represivne mjere od čega izdvajamo 265 zbog prekoračenja brzine i 17 mjera zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Iz prometa je isključeno 27 vozača i 10 vozila.

U četvrtak 12.prosinca, u vremenu od 8 do 16 sati, na području policijskih postaja Metković i Ploče, provedena je preventivno represivna akcija „Tehnička neispravnost vozila“ kojom prilikom je utvrđeno 11 prekršaja tehničke neispravnosti vozila od kojih su dva upućena na izvanredni tehnički pregled. Tijekom ove akcije iz prometa su zbog tehničke neispravnosti isključena ukupno tri vozila.

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 14./15.prosinca, na području PU dubrovačko-neretvanske provedena je preventivno represivna akcija „Alkohol“ s ciljem sprječavanja vožnje pod utjecajem alkohola. Za vrijeme trajanja ove akcije policijski službenici sankcionirali su ukupno 14 vozača zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 15. prosinca, oko 15 sati, na D-8 u Pločama, predio „Marinuša“, jedna osoba je teže ozlijeđena. Naime, 23-godišnjak je upravljao automobilom dubrovačkih registracijskih oznaka kada je dolaskom do raskrižja sa lokalnom cestom, prešao u suprotnu kolničku traku gdje je udario u motocikl, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 26-godišnjak. U ovoj prometnoj nesreći vozač motocikla je teže ozlijeđen te je zadržan na liječenju u dubrovačkoj bolnici.

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari