Ostanimo u kontaktu

3. MEMORIJAL ŠIMO ĐAMIĆ – VUKOVAR 1991.-2021.

Policajci odmjerili snage, među najspremnijima Pruđanin Petar Volarević

Objavljeno prije

U petak je po treći put održano natjecanje policijskih službenica i službenika Ministarstva unutarnjih poslova, pod nazivom 3. Memorijal „Šimo Đamić – Štit Domovine – Vukovar 1991.-2021.“. Na zahtjevnom natjecanju u dužini od 35 km – po srijemskim šumama i poljskim putevima – 66 natjecatelja odradilo je složene vojno-policijske zadaće. Na svojoj ruti obišli su mjesta stradavanja iz Domovinskog rata.

Utrka je završila podno simbola zajedništva, a prvi je na cilj stigao Krešimir Šimić, zapovjednik interventnog voda IJP Slavonski Brod.

Odlično drugo mjesto na ovom zahtjevnom natjecanju osvojio je pripadnik Interventne jedinice policije PU dubrovačko-neretvanske Petar Volarević iz Pruda. Vrijedi napomenuti da je Petar je bio drugi na 1. Memorijalu 2019. godine. Treći je bio Luka Špehar iz Interventne jedinice policije Zlatar.

Ovom je utrkom, uoči 30. obljetnice bitke za Vukovar, odana počast svim hrvatskim policajcima koji su sudjelovali u stvaranju slobodne Hrvatske.

Foto/video: Ines Milanković / HRT

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježeno je 40 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 40 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Radi se o 16 osoba muškog i 24 osobe ženskog spola: 21 iz Dubrovnika, devet iz Župe dubrovačke, četiri iz Ploča te jednoj iz Dubrovačkog primorja, Konavala, Korčule, Metkovića, Trpnja i Vele Luke.

Izliječena je 21 osoba: 13 iz Dubrovnika, dvije iz Konavala, Stona i Župe dubrovačke te jedna iz Korčule i s Mljeta.

U posljednja 24 sata obrađena su 563 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 132 916 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 24 osobe pozitivne na koronavirus. Četiri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb i nalaze se na respiratoru.

U samoizolaciji je 1056 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su tri slučaja kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 940 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije