Ostanimo u kontaktu

BITKA NA VUKOVU KLANCU

Polaganjem vijenaca obilježena 74. godišnjica oslobođenja grada Metkovića od fašističko-nacističkog okupatora

Objavljeno prije

74. godišnjica oslobođenja grada Metkovića

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika žrtvama fašizma u Gradskom parku obilježena je 74. godišnjica oslobođenja grada Metkovića od fašističko-nacističkog okupatora. Uz metkovske Socijaldemokrate vijenac su u ime Grada Metkovića položili gradonačelnik Dalibor Milan i pročelnik Ivica Popović.

Nakon bitke na Vukovu klancu, jedne od najvećih u Dalmaciji u Drugom svjetskom ratu, 26. listopada 1944. oslobođen je Metković koji je tada zadnji put bio pod okupacijom neke strane sile.

– Imajući na umu kako suvremena Republika Hrvatska temelji svoj državnopravni kontinuitet i na odlukama Zemaljskoga antifašističkog vijeća narodnoga oslobođenja Hrvatske, najvišega organa narodne vlasti u Hrvatskoj, smatramo potrebnim obilježavanje ovog dana u nadi da smo se oslobodili fašizma i nacizma zauvijek, – ističu iz GO SDP Metković.

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije