Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

OBILJEŽEN DAN DRŽAVNOSTI RH

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomenika na maloj rivi odana počast poginulim hrvatskim braniteljima

Objavljeno prije

Povodom obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske, jutros je molitvom Odrješenja, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima iz Metkovića na Trgu kralja Tomislava, odana počast hrvatskim braniteljima poginulima u Domovinskom ratu.

Molitvu Odrješenja predvodio je župnik Župe sv. Ilije fra Ante Bilokapić, a počast su odali predstavnici Grada Metkovića i gradskih ustanova, predstavnici političkih stranaka i Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, roditelja poginulih branitelja te predstavnici policije, vatrogasaca i veterana.

Udruga veterana 4. gardijske brigade DNŽ u prigodi obilježavanja Dana državnosti RH obilježila je i 29. obljetnicu osnivanja A satnije ZNG Metković, prve postrojbe HV u našoj županiji. Svetu misu za poginule i preminule branitelje slaviti ćemo u crkvi sv. Ilije u 19 sati u ponedjeljak 1. lipnja. Već tradicionalno druženje i turnir na buće održat će se u kasnijem terminu, u srpnju.

ŽUPANIJSKI PROJEKTI

Značajna ulaganja u sportsku infrastrukturu i na području doline Neretve

Objavljeno prije

Župan Nikola Dobroslavić, uz prisustvo zamjenika Žakline Marević i Joška Cebala, potpisao je u Metkoviću Ugovore s načelnicima i gradonačelnicima koji su se javili na “Poziv za prijavu projekata sanacije, izgradnje i opremanja sportskih igrališta i objekata na području Dubrovačko-neretvanske županije.”

Ugovore su potpisali gradonačelnik Grada Metkovića, Dalibor Milan za projekt „Izgradnja nadstrešnice i uređenje tribine igrališta “Iza vage”, gradonačelnik Grada Opuzena, Ivo Mihaljević za projekt „ Izgradnja nogometnog i košarkaškog igrališta“, načelnica Općine Zažablje, Maja Vrnoga i Mario Galov predstavnik Udruge lađara Vidonje za projekte “Rekonstrukcjja i opremanje Centra aktivnosti mladih u zajednici- faza 3“ te „Opremanje kulturno sportskog centra“.

Također, s načelnikom Općine Kula Norinska, Nikolom Krstičevićem župan Dobroslavić potpisao je ugovor za projekt „Uređenje ograde tribina i okoliša NK Maestral Krvavac”.

– Vjerujem da će ova sredstva koja ste dobili iz županijskog proračuna, kao i prethodnih godina, biti uložena u sanaciju ili izgradnju igrališta i prostora za mlade, na kojemu će klubovi imati bolje uvjete rada, a naši mladi provesti kvalitetno vrijeme u igri i druženju, – kazao je župan Dobroslavić.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije