Ostanimo u kontaktu

NOVA ZAPLJENA DROGE

Pokušali prokrijumčariti 10 kilograma heroina

Objavljeno prije

Zapljena droge, heroina

U Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj danas, 22. listopada, održana je izvanredna konferencija za medije na kojoj su prezentirani detalji još jedne zapljene veće količine droge na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Na konferenciji su, ispred Policijske uprave dubrovačko-neretvanske govorili načelnik PU Tonći Radibratović i načelnik Policijske postaje Gruda Pero Matić, dok je ispred Carinske uprave na konferenciji govorio pomoćnik predstojnika Graničnog carinskog ureda Karasovići Ivica Radulović.

Suradnjom policijskih službenika Policijske postaje Gruda i djelatnika Carinske ispostave Karasovići spriječen je pokušaj krijumčarenja gotovo 10 kg heroina.

Naime, u večernjim satima u četvrtak, 20. listopada, na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Karasovići, tijekom ulazne granične kontrole osobnog vozila albanskih nacionalnih oznaka, pronađeno je 9,650 g heroina.

Vozilom je upravljao 40-godišnjak, a s njim se, kao suputnica, nalazila i 62-godišnjakinja, oboje državljani Albanije. Tijekom obavljanja granične kontrole policijski službenici Policijske postaje Gruda u suradnji s djelatnicima carine uočili su preinake i limarske radove na blatobranu vozila, zbog čega se posumnjalo na krijumčarenje, te je zatražen nalog za pretragu vozila. Pretragom je u posebno izrađenom spremniku iza kontrolne table u unutrašnjosti vozila pronađena spomenuta droga koja je bila pakirana u 18 zasebnih paketa.

Dvoje albanskih državljana je uhićeno i dovedeno na kriminalističko  istraživanje kojim je utvrđeno da pronađena droga pripada 40-godišnjem vozaču koji je, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, kasno sinoć, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, dok je suputnica iz vozila puštena na slobodu.

Na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, posljednjih nekoliko godina ostvareno je čak 56 zapljena većih količina droga u kojima je zaplijenjeno preko tone marihuane, više od 5,5 kg kokaina, 21 kg hašiša  i preko 45  tisuća komada tableta koje se nalaze na popisu droga. Unatoč činjenici da ga  je jako teško otkriti, u proteklih nekoliko godina ova PU, u četiri odvojena slučaja, spriječila je krijumčarenje preko 60 kg heroina.

PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

U proteklom tjednu sedam prometnih nesreća, teže ozlijeđen motociklist, deset osoba lakše ozlijeđeno

Objavljeno prije

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je sedam prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže, a deset je osoba lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježene su dvije prometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 618 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 321 osobu sankcionirali zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 49 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 16 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 31 osoba je sankcionirana zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 28 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 53 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku

Najveća koncentracija alkohola od 2,11 g/kg izmjerena je u ranim jutarnjim satima, 16. veljače, 31-godišnjaku koji je zaustavljen prilikom redovne prometne kontrole u Dubrovniku. Vozač je uhićen i uz optužni prijedlog odveden na Općinski sud u Dubrovniku gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od tisuću kuna i 15 dana zatvora s rokom kušnje na godinu dana. Također mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Najveća novčana kazna

Najveća novčana kazna izrečena je 39-godišnjem vozaču osobnog vozila koji je u kasnim večernjim satima u četvrtak, 13. veljače, zaustavljen i kontroliran u Cavtatu kada je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 1,96 g/kg. Vozač je zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja nakon čega je doveden na Općinski sud u Dubrovniku gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 12 tisuća kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 6 mjeseci.

Prometna nesreća s teže ozlijeđenom osobom

U  jučerašnjoj prometnoj nesreći, koja se oko 15,20 sati dogodila na D-118 u Vela Luci, teže je ozlijeđen 52-godišnji motociklist.

Do prometne nesreće je došlo kada se spomenuti motociklist nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je prešao na suprotnu kolničku traku, te je došlo do frontalnog sudara između motocikla i osobnog vozila dubrovačkih registracijskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 42-godišnjak.

Motociklist je uslijed sudara zadobio teške tjelesne ozljede te je, nakon ukazane liječničke pomoći, helikopterom prevezen u splitsku bolnicu gdje je zadržan na liječenju.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250

Najčitanije