Ostanimo u kontaktu

VELIKO SRCE ZA DJECU NERETVE

Pokrenuta humanitarna akcija za kupnju sanitetskog vozila za Metković, uključili se Dario Srna, Matija Vuica, Mateo Kovačić, Luka Modrić…

Objavljeno prije

Institut za promicanje i razvoj doline Neretve pokrenuo humanitarnu akciju “Veliko srce za djecu Neretve”, kako bi prikupili 500 tisuća kuna za nabavu sanitetskog vozila za Dom zdravlja u Metkoviću i kardiotokografski (CTG) uređaj za rodilište u Domu zdravlja Metković.

“Naša djeca i roditelji zaslužuju, kao i svi građani Hrvatske, najbolju dostupnu zdravstvenu skrb pa smo svi mi s neretvanskog područja, kao i naši prijatelji, odlučili pokrenuti ovu inicijativu i pomoći Domu zdravlja Metković. Želimo stanovnicima našeg kraja osigurati još bolju i još sigurniju zdravstvenu skrb. I dosad je naš Institut bio aktivan i donirao više od 25 tona mandarina Zagrepčanima i socijalno osjetljivim skupinama u društvu, a sada je vrijeme da pomognemo i našim Neretvanima. Veseli me ova akcija jer se već javljaju brojni poznati Neretvani i prijatelji i nude pomoć. Sigurna sam da ćemo uspjeti ispuniti postavljene ciljeve”, istaknula je Nada Podnar, članica Instituta za promicanje i razvoj doline Neretve.

Uključili se Dario Srna, Mateo Kovačić, Luka Modrić…

Među prvima se odazvala i poznata modna dizajnerica, jedna od najpoznatijih predstavnica toga kraja.

“Svima nama je srce bilo slomljeno kada smo čitali s kakvim se poteškoćama suočava naš Dom zdravlja u Metkoviću. Izuzetno mi je drago što je Institut prepoznao trenutak i pokrenuo ovu akciju za pomoć djeci Neretve. Ja ću sasvim sigurno sudjelovati i pomoći u akciji, a koristim priliku pozvati i sve druge Neretvane i dobre ljude da se i oni uključe u pomoć za Neretvu”, kazala je Matija Vuica, kojoj su se u ovoj akciji pridružili i brojni drugi Neretvani i njihovi prijatelji i pozvali u pomoć za djecu Neretve. Među njima su i Dario Srna, Davor Dominiković, Branka Krstulović, Nikica Gabrić, Igor Štimac, Nela Sršen, Luka Modrić, Mateo Kovačić, Mario Stanić i drugi.

Razloga za okupljanje svih Neretvana i prijatelja Neretve oko ove inicijative i pomaganje lokalnom domu zdravlja je više, ali među najvažnijima je činjenica da je najbliža bolnica za stanovnike doline Neretve udaljena 100 kilometara, a na putu do nje su i čak dva međunarodna granična prijelaza, zbog čega taj put automobilom traje minimalno dva sata.

“To je i dvostruko više vremena od gornje vremenske granice, tzv. zlatnog standarda za intervenciju uslijed poteškoća s kardiovaskularnim bolestima. Znači, ako čovjek doživi srčani udar, znatno su mu smanjene šanse da ga i preživi. A upravo su kardiovaskularne bolesti vodeće po uzrocima smrtnosti u svijetu. Dobro opremljeno sanitetsko vozila zato bi jako pomoglo Domu zdravlja za brži i adekvatniji prijevoz najtežih bolesnika”, objasnio je prof.dr.sc. Mladen Bušić, član Instituta za promicanje i razvoj doline Neretve.

Važan uređaj za sigurnost  majke i bebe na porodu

Što se, pak, tiče rodilišta u Metkoviću, to je jedino rodilište za cijelu dolinu Neretve, a u toj dolini trenutačno živi gotovo 50.000 stanovnika. Nabava CTG uređaja bi omogućila praćenje srčane akcije nerođenog djeteta i trudova majke, što je neophodno za svaki uspješan porod.

U sklopu akcije “Veliko srce za djecu Neretve” udruga Plochallenge organizira i humanitarnu utrku građana koja će se održati 7. rujna 2019. u Pločama u sklopu Halfmarathona Ploče 2019. Akcija traje do 7. listopada ove godine, kada će završiti s humanitarnim koncertom u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, u 19,30 sati.

Svi donatori velikog srca mogu pomoći akciji uplatom na namjenski račun akcije:
Primatelj: Institut za promicanje i razvoj doline Neretve
Svrha uplate: Donacija – Veliko srce
IBAN: HR65 2340 0091 5110 1995 4
SWIFT CODE: PBZGHR2X ili online uplatom preko crowdfunding platforme GoGetFunding:

Veliko srce za djecu Neretve

Izvor: index.hr

Foto: Institut za promicanje i razvoj doline Neretve

KOMIN

Posjetitelje Noći prvaka očekuju brojna iznenađenja, posebni gost večeri Zlatko Pejaković

Objavljeno prije

Udruga lađara Gusari iz Komina, pobjednici 22. Maratona lađa na Neretvi i najtrofejnija lađarska momčad Maratona lađa, organizira brojna iznenađenja za sve posjetitelje Noći prvaka koja će se održati u Kominu u subotu, 24. kolovoza s početkom od 20 sati.

Kako su najavili organizatori, za sve goste će pripremati i besplatno dijeliti meso pečenog vola teškog čak 700 kilograma. Vrijedna je to donacija obitelji Burić kominskim prvacima.

Posebni gost večeri bit će poznati glazbeni zabavljač Zlatko Pejaković sa svojim mnogobrojnim nezaboravnim hitovima poput Živio bih kao kralj, Ako odem prijatelji, Zelene oči, Samo jednu želju imam, Nećemo noćas doma, Kad napuste te svi, Bezobrazno zelene, Odgovori, odgovori, 150 godina, Zaboravi Espanju, Nesretnik sam od rođenja i Zbogom Dalmacijo.

Osim specijalnog gosta večeri, za zabavu će biti zadužene i grupe Bumerang Flash Back bend.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama9 300×250

Najčitanije