Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

TUNEL ŠUBIR

Pokazna tunelska vježba gašenja požara i spašavanja unesrećenih osoba

Objavljeno prije

Foto: ploce.com.hr

Foto: ploce.com.hr

U tunelu Šubir na autocesti A1 Zagreb – Split u noći sa 16/17.05.2018. godine od 22,00 do 06,00 sata izvedena je pokazna tunelska vježba gašenja požara i spašavanja unesrećenih osoba. Zbog mjera sigurnosti i zaštite sudionika u prometu koji ne sudjeluju u provedbi vježbe, od čvora Vrgorac do čvora Ploče promet je preusmjeravan na alternativne pravce.

Pokazne vježbe održavaju se svake godine zbog provjere sigurnosnih sustava u tunelu te provjere osposobljenosti, spremnosti i usklađenosti osoblja tunela i svih službi za postupanje u kriznim situacijama odnosno u sanaciji pojedine incidentne situacije, ovisno o njenim posljedicama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Također se provjerava ispravnost sustava za otkrivanje i dojavu incidentnih situacija u tunelu (vatrodojava, video detekcija), koje mogu nastati s ili bez pojave požara, posljedično tome provjeriti ispravnost prorade algoritama prometnog sustava, te provjeriti ispravnost sustava, opreme i uređaja za gašenje požara (vatrogasni aparati), kao i ostalih sustava sigurnosti ugrađenih u tunel (rasvjeta, ventilacija).

Vježba se provodi temeljem obveza iz Direktive 2004/54/EU Europskog parlamenta i vijeća o minimalnim zahtjevima za sigurnost tunela u transeuropskim mrežama cesta od 29.04.2004. godine.

U pripremi vježbe svi sudionici su upoznati sa tunelskim sustavima za detekciju, dojavu i gašenje požara, te načinom njihovog postupanja u mogućim stvarnim situacijama.

Pogledajte foto galeriju kako je to izgledalo:

piše: Ploče Online

PRIPREMNE UTAKMICE

Nova pobjeda Neretve u Pločama

Objavljeno prije

Autor

Nogometaši Neretve ostvarili su u srijedu u Pločama novu pobjedu u prijateljskom susretu s nogometašima Jadrana LP.

Pobijedili su s 4:1 golovima (u drugom dijelu) Sršena, Crnčevića, JuričićaMarića, dok je za Pločane jedini i izjednačujući gol za 1:1 postigao spretni Rajič.

Trener Goran Galov bio je posve zadovoljan izvedbom svojih nogometaša koje do početka prvenstva čeka još nekoliko ogleda.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U tim susretima svoju priliku dobit će i povratnik u redove Neretve Marin Vranjić koji je u posljednje vrijeme branio boje Viteza i Čapljine.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije