Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 1200×300
PIVAC 2 1200×300
ICE PRO 1200
POLIKLINIKA MEDICOR MM 1200×400

ANTIČKA NARONA

Pogledajte kako izleda 3D model Narone nakon godinu dana rada

Objavljeno prije

Antička Narona, 3D model, Foto - Stipe Ujdur (1)

Nakon godinu dana aktivnog rada na 3D modelu antičke Narone, vidljiv je rezultat mukotrpnog truda autora modela, Stipana Ujdura i Ivana Popovića iz Opuzena – dovršena je cijela prva terasa i obala, a manje korekcije će se obaviti kad cijeli model bude gotov.

3D model Narone, osim animacije, trebao bi biti gotov do kraja godine. Iako će modeliranje ići brže s novim računalima i pojačanjem iz Nizozemske, stručnim suradnikom za novi program renderiranja, Martina van der Meijde iz Arnhema, Stipan Ujdur kaže da rad, kako bi model bio realističan, usporava i potraga za dokumentacijom.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

– Dok jedan radi na 3D modelu drugi traga za autentičnom dokumentacijom kako bi 3D model bio što autentičniji. Ovo će bit teško ispoštovai zbog nedostatka pisanih i materijalnih tragova o Naroni, pa se koristimo Vitruvijevim knjigama o rimskoj arhitekturi. Svi 3D modeli su u svojim grupama pa ih je moguće svakoga pojedinačno, po potrebi, ponovo geolocirati ili uređivati ovisno o pronađenim argumentima – rekao je Ujdur.

Trenutni izgled 3D modela antičke Narone možete pogledati u fotogaleriji.

RENT-A-CAR M 740

Foto: Stipan Ujdur

UHIĆENI NA GRANICI

Na ljetovanju otuđili jet-ski i odvezli ga u Češku

Iako su na ljetovanju koristili vlastiti jet-ski, vratili su se u mjesto ljetovanja i od tamo otuđili još jedan jet-ski te ga odvezli u Češku gdje ga policija pokušava naći putem međunarodne policijske suradnje

Objavljeno prije

Foto: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković dvojica Poljskih državljana u dobi od 43 i 23 godine osumnjičeni su za kazneno djelo krađe i rano jutros predani pritvorskom nadzorniku Policijske postaje Metković.

Naime, u nedjelju, 16. srpnja 44-godišnjak je policiji prijavio krađu jet-skia koja se dogodila prethodne noći. Plovilo je bilo privezano za pontonsku platformu u moru u mjestu Blace u općini Slivno.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su plovilo otuđili spomenuti poljski državljani koji su tu prethodno bili na ljetovanju.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Naime, tijekom ljetovanja su i sami koristili osobni jet-ski, te su se nakon odjave i povratka u Poljsku, zaustavili u BiH gdje su svoj jet-ski ostavili i praznim se trilerom vratili u Blace odakle su otuđili jet-ski kojeg su potom ostavili u Češkoj.

Uhićeni su na PGP Stara Gradiška temeljem raspisane potrage PP Metković kada su se vraćali po svoj jet-ski u BiH s namjerom da ga vrate u Poljsku.

RENT-A-CAR M 740

Otuđeni jet-ski za sada nije pronađen i s tim ciljem je zatražena međunarodna policijska suradnja.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije