Ostanimo u kontaktu

ANTIČKA NARONA

Pogledajte kako izleda 3D model Narone nakon godinu dana rada

Objavljeno prije

Antička Narona, 3D model, Foto - Stipe Ujdur (1)

Nakon godinu dana aktivnog rada na 3D modelu antičke Narone, vidljiv je rezultat mukotrpnog truda autora modela, Stipana Ujdura i Ivana Popovića iz Opuzena – dovršena je cijela prva terasa i obala, a manje korekcije će se obaviti kad cijeli model bude gotov.

3D model Narone, osim animacije, trebao bi biti gotov do kraja godine. Iako će modeliranje ići brže s novim računalima i pojačanjem iz Nizozemske, stručnim suradnikom za novi program renderiranja, Martina van der Meijde iz Arnhema, Stipan Ujdur kaže da rad, kako bi model bio realističan, usporava i potraga za dokumentacijom.

– Dok jedan radi na 3D modelu drugi traga za autentičnom dokumentacijom kako bi 3D model bio što autentičniji. Ovo će bit teško ispoštovai zbog nedostatka pisanih i materijalnih tragova o Naroni, pa se koristimo Vitruvijevim knjigama o rimskoj arhitekturi. Svi 3D modeli su u svojim grupama pa ih je moguće svakoga pojedinačno, po potrebi, ponovo geolocirati ili uređivati ovisno o pronađenim argumentima – rekao je Ujdur.

Trenutni izgled 3D modela antičke Narone možete pogledati u fotogaleriji.

Foto: Stipan Ujdur

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije