Ostanimo u kontaktu

PELJEŠKI MOST I PRISTUPNE CESTE

Pogled iz zraka na najveće hrvatsko gradilište

Objavljeno prije

OPĆINA SLIVNO – Radovi na Pelješkom mostu napreduju iz dana u dan i više nije čudno nakon tek nekoliko dana vidjeti bitne promjene u konstrukciji budućeg Pelješkog mosta, povjerenoj kineskoj korporaciji. 

Da bi se premostilo more od kopna do Pelješca, trebat će manje od godinu dana, a s obzirom da Kinezi ne grade i pristupne ceste, mnogi su bili skeptični hoće li i one biti gotove na vrijeme, piše Morski.hr.

Tako je ranije ovog tjedna uslijedilo ugodno iznenađenje da je najduži tunel na pristupnim cestama za Pelješki most, Debeli brijeg dužine 2.467 metara probijen čak 74 dana prije roka!

POPUŠTAJU COVID MJERE U SUSJEDSTVU

Ukinut policijski sat u Županiji Zapadnohercegovačkoj (BiH)

Objavljeno prije

Ukinut je policijski sat na području Županije Zapadnohercegovačke, potvrđeno je za portal Jabuka.tv.

– Stožer civilne zaštite ŽZH odlučio je ukinuti zabranu kretanja od 23:00 do 5:00 sati. Ostale mjere Zavod za javno zdravstvo će redefinirati. Prije svega tu mislim na ograničen broj ljudi na okupljanjima kao i mjere vezane za održavanje nastave u srednjim školama, – izjavila je za portal Jabuka.tv ravnateljica ZJZ ŽZH Andrea Jurić.

Odluka je stupila na snagu već danas te građani ŽZH se mogu slobodno kretati već od ponedjeljka navečer.

Epidemiološka situacija u toj bh županiji značajno se popravila u posljednje vrijeme. Broj novih slučajeva koronavirusa je u padu, a oporavlja se sve više ljudi.

Prema posljednjim podacima Zavoda za javno zdravstvo ŽZH, trenutačno je na području ove županije 97 aktivnih slučajeva Covida-19, a u posljednja 24 sata registrirano je pet novozaraženih osoba dok ih se 14 oporavilo.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije