Ostanimo u kontaktu

TJEDNO IZVJEŠĆE

Poduzeto 389 represivnih mjera, u Opuzenu otuđeno 900 litara dizela

Objavljeno prije

policija2

Tjedno izvješće za promet
Tijekom proteklog tjedna  na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 12 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže, a šest ih je lakše ozlijeđeno. Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli ukupno 389 represivnih mjera od čega izdvajamo 145 zbog prekoračenja brzine i 14 mjera zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Iz prometa je isključeno 25 vozača i 4 vozila.

Protekli vikend na graničnim prijelazima
Tijekom proteklog vikenda na području PU dubrovačko-neretvanske sedam je osoba spriječeno u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice. Radi se o dvojici državljana RH koji su nezakonito prešli državnu granicu između BiH i RH na području Metkovića, zatim državljaninu Rusije koji je zatečen nakon što je ilegalno prešao državnu granicu između CG i RH preko brda Stupa u mjestu Đurinići, Konavle i državljaninu Turske koji se policijskim službenicima na području Metkovića legitimirao tuđom njemačkom vozačkom dozvolom a potom svojom turskom putovnicom. Navedeni strani državljani prekršajno su sankcionirani sukladno Zakonu o strancima i Zakoniku o schengenskim granicama.

Nadalje, prilikom ulaska u RH na graničnom prijelazu Karasovići u tri odvojena slučaja zatečena su tri državljanina Albanije koja su policijskim službenicima prilikom granične kontrole na uvid dali krivotvorene putne isprave. Sva trojica su uhićena i uz kaznenu prijavu zbog kaznenog djela krivotvorenje isprava predani pritvorskom nadzorniku ove PU.

Krađa 900 litara dizela
Policijski službenici Policijske postaje Metković proveli su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom, osumnjičenim za kazneno djelo krađe. Naime, njega se sumnjiči da je tijekom noći 23/24.prosinca 2013.godine iz nekoliko teretnih vozila i radnih strojeva koja su se nalazila parkirana na području Opuzena, otuđio oko 900 litara dizela. Ovom krađom oštećeno je poduzeće i fizička osoba za oko 8 tisuća kuna.

Protiv osumnjičenog slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

TRAGEDIJA U METKOVIĆU

Mladić se objesio u podrumu obiteljske kuće u Orašini

Objavljeno prije

Tragedija u Metkoviću. Danas oko 16 sati u Orašini pronađeno je beživotno tijelo mladića obješeno u podrumu obiteljske kuće.

Kako neslužbeno doznajemo od susjeda, mladić, u svojim kasnim dvadesetim godinama, tu je živio kao podstanar, a obješenog ga je pronašao kolega s posla, koji ga je došao obići jer danas nije došao na posao.

Očevid je u tijeku, više detalja donosimo po službenom izvješću.

Nastavi čitati

DRŽAVNA CESTA D-8

Policijski službenici Policijske postaje Metković sudjelovali u akciji spašavanja četiri starije osobe

Objavljeno prije

Jučer, 17. siječnja, nešto iza 13 sati Policijska postaja Metković zaprimila je dojavu o slijetanju osobnog vozila s državne ceste D-8 na predjelu Marinuša u gradu Ploče. Po dojavi, vozilo je sletjelo prema kanalu s vodom, a iz vozila se čulo zapomaganje.

Odmah nakon zaprimljene dojave, policijski službenici su zajedno s djelatnicima Javne vatrogasne postrojbe Metković i djelatnikom Dubrovnik cesta obišli šire mjesto događaja te su na udaljenosti oko 500 metara, u polju, preciznije uz zemljani poljski put na predjelu zvanom Peline, uočili vozilo koji je visio nad odvodnim kanalom, a u kojem se nalazilo više starijih osoba. Obzirom da je izvlačenjem osoba prijetila opasnost da se vozilo prevrne na krov i upadne u kanal s vodom, vozilo se sajlom prikačilo za vatrogasno vozilo i na taj način osiguralo od možebitnog prevrtanja nakon čega se pristupilo izvlačenju osoba iz vozila.

Sve četiri osobe izvučene  su neozlijeđene, a radi se o troje hrvatskih državljana u dobi od 88, 85 i 68 godina te jednom državljaninu BiH u dobi od 84 godine.

Na mjesto događaja su, osim spomenutih došli i djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije i djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Ploče.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati

Najčitanije