TJEDNO IZVJEŠĆE

Poduzeto 389 represivnih mjera, u Opuzenu otuđeno 900 litara dizela

Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske poduzeto je ukupno 389 represivnih mjera.

Objavljeno 7. siječnja 2014. u kategorijama: Crna kronika, Metković, News.

policija2

Tjedno izvješće za promet
Tijekom proteklog tjedna  na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 12 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže, a šest ih je lakše ozlijeđeno. Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli ukupno 389 represivnih mjera od čega izdvajamo 145 zbog prekoračenja brzine i 14 mjera zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Iz prometa je isključeno 25 vozača i 4 vozila.

Protekli vikend na graničnim prijelazima
Tijekom proteklog vikenda na području PU dubrovačko-neretvanske sedam je osoba spriječeno u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice. Radi se o dvojici državljana RH koji su nezakonito prešli državnu granicu između BiH i RH na području Metkovića, zatim državljaninu Rusije koji je zatečen nakon što je ilegalno prešao državnu granicu između CG i RH preko brda Stupa u mjestu Đurinići, Konavle i državljaninu Turske koji se policijskim službenicima na području Metkovića legitimirao tuđom njemačkom vozačkom dozvolom a potom svojom turskom putovnicom. Navedeni strani državljani prekršajno su sankcionirani sukladno Zakonu o strancima i Zakoniku o schengenskim granicama.

Nadalje, prilikom ulaska u RH na graničnom prijelazu Karasovići u tri odvojena slučaja zatečena su tri državljanina Albanije koja su policijskim službenicima prilikom granične kontrole na uvid dali krivotvorene putne isprave. Sva trojica su uhićena i uz kaznenu prijavu zbog kaznenog djela krivotvorenje isprava predani pritvorskom nadzorniku ove PU.

Krađa 900 litara dizela
Policijski službenici Policijske postaje Metković proveli su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom, osumnjičenim za kazneno djelo krađe. Naime, njega se sumnjiči da je tijekom noći 23/24.prosinca 2013.godine iz nekoliko teretnih vozila i radnih strojeva koja su se nalazila parkirana na području Opuzena, otuđio oko 900 litara dizela. Ovom krađom oštećeno je poduzeće i fizička osoba za oko 8 tisuća kuna.

Protiv osumnjičenog slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari