Ostanimo u kontaktu

TURIZAM

Područje doline Neretve idealno za cikloturizam

Objavljeno prije

_cikloturizam200918-1

Predstavnik varaždinske tvrtke Spot d.o.o. u srijedu je u Galeriji GKS-a održao prezentaciju aktivnosti, rezultata i potencijala razvoja cikloturizma u dolini Neretve.

Ta tvrtka, specijalizirana za osmišljavanje, razvoj i promociju inovativnih turističkih proizvoda, u suradnji s Gradom Metkovićem te općinama Zažablje i Kula Norinska razvija cjelovitu cikloturističku ponudu cijele regije doline Neretve, koja će postati jedna od prvih hrvatskih sustavno osmišljenih destinacija tog tipa turizma.

Dolina Neretve ima velik potencijal za razvoj cikloturizma, koji spada u najvažnije i najbrže rastuće trendove u suvremenim turističkim kretanjima, a uz to donosi i značajnu dodatnu gospodarsku vrijednost, iznimno je održiv i neškodljiv prema prostoru, a s obzirom na očekivanja i navike cikloturista potiče očuvanje prirodne, kulturne i gastronomske baštine. Razvila sustav osmišljavanja, razvoja i promocije neke regije u cikloturističku destinaciju te trenutačno intenzivno radi na tome da dolina Neretve zauzme svoje mjesto na cikloturističkom tržištu Europe. Riječ je se o zahtjevnom poslu koji će izmijeniti i značajno nadograditi turističku ponudu te otvoriti potpuno novo tržište u kojem će ravnopravno sudjelovati svi subjekti turističkog sektora.

Razvoj cikloturističke destinacije odvija se u fazama te počinje istraživanjem i analizom potencijala destinacije, procjenom postojeće ponude i njezinim uključivanjem u buduću cjelovitu ponudu, a nastavlja se trasiranjem staza, osmišljavanjem ruta, brendiranjem kroz kreiranje vizualnog identiteta, promotivnih poruka, planiranjem marketinških i promotivnih aktivnosti, edukacijom dionika u turizmu te osmišljavanjem, organizacijom i provedbom manifestacija.

Posao razvoja cikloturističke destinacije Doline Neretve započeo je u lipnju 2018. godine te je do sada tvrtka SPOT napravila temeljnu analizu i istraživanje potencijala destinacije, trasirala šest cestovnih biciklističkih staza ukupne dužine više od 430 kilometara, odredila sve njihove parametre, izradila digitalne verzije mapa i geografskih podloga pa se u trenutno radi na dizajnu prijedloga vizualnoga identiteta, slogana, trasiranju MTB i Family staza te stvaranju foto i videomaterijala za promociju.

Na prezentaciji su predstavljen sve dosadašnje aktivnosti, rezultati, koraci koji predstoje, vizija, planovi daljnjega razvoja, izazovi i prilike, ali i mogućnosti uključivanja u spomenuti projekt ostalih lokalnih zajednica iz doline Neretve

Tekst/foto: metkovic.hr

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije