Ostanimo u kontaktu

10. NACIONALNI SUSRET FRANJEVAČKE MLADEŽI

Pod geslom ‘Služite Gospodinu u veselju!’ u Metkoviću se okupilo oko 500 mladih iz Hrvatske, BiH i Slovenije

Objavljeno prije

2104_Frama 37

U Metkoviću se od jučer, 20. travnja, do sutra održava 10. Nacionalni susret Franjevačke mladeži pod geslom Služite Gospodinu u veselju! (Ps 100,2).

Oko petsto mladih iz cijele Hrvatske, iz Frama na području Osjeka, cijele Slavonije, Zagreba, Zagorja, Rijeke, Pule, Zadra, Šibenika, Splita, Dubrovnika te iz Bosne i Hercegovine i Slovenije, jučer se okupilo ispred gimnazijske sportske dvorane u kojoj će se održati velik dio susreta.

Ovim susretom završava se i proslava 25. rođendana Franjevačke mladeži u Hrvatskoj. Mladi će u sklopu trodnevnoh programa sudjelovati na euharistijskim slavljima, posjetit će i Dječji vrtić te Dom za odrasle osobe i rehabilitaciju, a nacionalna predsjednica Franjevačke mladeži u Hrvatskoj, Anamarija Tomašević rekla je što sve Framaše očekuje u Metkoviću:

– Prije svega, tu će biti dosta molitve i druženja. Sredšnji dan nam je subota gdje ćemo imati predavanje fra Marija Knezovića koji će na temu našeg gesla Služite Gospodinu u veselju malo progovoriti o tome kako mi mladi možemo služiti Gospodinu u veselju u našim svakodnevnim stvarima i pozivima gdje jesmo. Također, imat ćemo razne radionice i ići ćemo u posjete domovima, udrugama, svjedočit ćemo po gradu, tako da nas malo i građani Metkovića dožive i vide da smo mi tu. Na raznoraznim radoniacama ljudi će nam pričati malo o tome zašto vole fiziku, zašto su tu, čak ćemo imati i radionicu o spolnom odgoj – rekla je Tomašević.

Susret Frame u Župi sv. Ilije u Metkoviću održava se dvije godine nakon što se isti susret održao u Čakovcu. Luka Grgić, predsjednik Frame Metković, nada se da će i metkovski susret svima ostati u lijepom sjećanju.

– Čast nam je, nakon što smo svi bili u Čakovcu na nacionalnom susretu i nakon što nam je taj nacionalni sustet ostao svima u srcu, da sad mi imamo priliku druge ugostiti u našem gradu i nadam se da će nam i ovaj susret ostati u srcu, da će se svi zabaviti, da ćemo se duhovno uzdići, družit se, upoznati i najesti – kazao je Grgić.

Mladi tijekom susreta borave u gimnazijskoj i Gradskoj sportskoj dvorani, a dio lijepe atmosfere s jučerašnjeg početka susreta donosimo u fotogaleriji.

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije