Ostanimo u kontaktu

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Počinje isplata jednokratne novčane potpore obiteljima s četvero i više djece

Objavljeno prije

Foto Ilustracija

Dubrovačko-neretvanska županija osmu godinu za redom isplaćuje novčane potpore obiteljima s više djece, na početku školske godine, kako bi se roditeljima olakšalo upućivanje školaraca u novu školsku godinu.

U kolovozu ove godine Upravni odjel za zdravstvo, obitelj i branitelje Dubrovačko-neretvanske županije, putem Javnog poziva, zamolio je sve obitelji koje ostvaruju pravo na doplatak za djecu za četvero i više djece da se jave i prilože potrebnu dokumentaciju. U skladu za Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka, prikupljeni podaci poslani su na provjeru Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje te navedena isplata može započeti nakon zaprimljene potvrde HZMO. Ovim putem pozivamo sve roditelje koji će u ovoj godini ostvariti pravo na dječji doplatak za četvrto dijete da nam se jave radi ostvarivanja prava na županijsku potporu.

Financijske potpore u visini od 500 do 3.000,00 kuna isplaćivat će se na tekuće račune roditelja, koji je korisnik doplatka za djecu, ovisno o broju djece u obitelji te postojećoj potpori grada ili općine u kojoj obitelj živi. Obitelji s brojnom djecom su naše bogatstvo pa se pri raspodjeli sredstava posebno vodilo računa o mnogobrojnim obiteljima u našoj županiji s petero, šestero i više djece. Dubrovačko-neretvanska županija se zalaže za sustavnu podršku obitelji te će i ubuduće, u suradnji s općinama i gradovima poduzimati mjere radi poticanja demografske revitalizacije.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

CENTAR ZA KARIJERE MLADIH

Savjetnica župana Žaklina Marević na otvorenju EXPO smotre visokoobrazovnih institucija

Objavljeno prije

Savjetnica župana Žaklina Marević nazočila je u ponedjeljak u Dubrovniku EXPO smotri visokoobrazovnih institucija u sklopu koje će srednjoškolci iz Dubrovačko- neretvanske županije kao i njihovi vršnjaci iz Splitsko – dalmatinske županije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine dobiti priliku upoznati se s brojnim visokoobrazovnim institucijama, tvrtkama i drugim sudionicima, a sve kako bi se što bolje pripremili za tržište rada.

Savjetnica Marević ovom je prilikom istaknula kako je raduje što su, uz dubrovačke, na događaj stigli i učenici iz drugih županija, ali i zemalja.

”Ova suradnja znači puno svima nama, posebno mladima za razvijanje što bolje i kvalitetnije budućnosti”, napomenula je ona.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Više od 1500 maturanata kroz dva dana imat će priliku upoznati se s programima Visokog učilišta Algebra, RIT Croatia, Zagrebačke škole ekonomije i managementa, Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Dubrovniku, University Collegea Aspira, Sveučilišta VERN’, Hrvatskog katoličkog sveučilište, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Prirodoslovno – matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagreb, Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i Učilišta Profokus.

Srednjoškolcima će se u formi izlagača i panelista predstaviti i Predstavništvo Europske komisije u RH, a naglasak će staviti na Konferenciju o budućnosti Europe i programe za mlade.

Smotra se održava u organizaciji Centra za karijere mladih Dubrovnik.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije