Ostanimo u kontaktu

DVD METKOVIĆ

Početkom školske godine počinje obuka za 180 članova vatrogasne mladeži

Objavljeno prije

DVD Metković, vatrogasna mladež (1)

Na pomoćnom igralištu NK Neretve danas je članovima DVD-a Metković  predstavljena vatrogasna oprema za obuku vatrogasne mladeži koja će, pod vodstvom instruktora DVD-a, u Metkoviću početi početkom školske godine.

Vježbu su vodili županijski instruktori zapovjednik DVD-a Orebić Nikša Nogalo i zapovjednik DVD-a Korčula Žitomir Lozica, a riječ je o predstavljanju poligona, vježbi i opreme  za mladež metkovskim instruktorima koji će obučavati 180 djece od 12 do 16 godina prijavljenih za vatrogasnu mladež DVD-a Metković.

Zapovjednik DVD-a Metković Stipica Bebić rekao je da se s najboljima iz vatrogasne mladeži planira ići na natjecanja.

– Instruktori iz naše županije došli su nam pokazati kako i na koji način koristiti opremu za vatrogasnu mladež jer DVD Metković ima 180 djece prijavljeno za vatrogasnu mladež i sada smo u fazi obučavanja instruktora. Početkom školske godine planiramo početi raditi s djecom i oformljivati timove za vježbe i  županijska natjecanja, pa zmeđužupanijska i, na kraju, državna natjecanja – rekao je Bebić.

Vježbe za vatrogasnu mladež sastoje se od vezivanja konopa, preskakanja prepreka, gađanja mete vodom, razvlačenja vatrogasnih cijevi, prolaženja kroz tunel, vatrogasne štafete i drugih aktivnosti u kojima djeca nauče nešto korisno i razvijaju svoje fizičke sposobnosti.

Djeca prijavljena za vatrogasnu mladež i njihovi roditelji bit će pravovremeno obavješteni osobno i putem medija te će se početkom školske godine, budući da su vatrogasci trenutno na oprezu zbog požarne sezone, održati i sastanci kako bi se  i roditelji i djeca upoznala s vatrogasnim instruktorima i vježbama nakon čega kreće obuka mladeži.

Tekst/Foto: Marija Jeramaz /Metković NEWS

Najčitanije