Ostanimo u kontaktu

DANI DRAGUTINA RUCNERA

Početak stručnog skupa s temom ‘Upravljajmo prirodom’

Objavljeno prije

Dani Dragutina Rucnera

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije i Udruga BIOM pozivaju Vas na stručni skup Dani Dragutina Rucnera koji će se održati u hotelu Villa Neretva, Krvavac II, Metković, u petak 24. studenoga 2017. godine s početkom u 10:00 sati.

Prvi dan stručnog skupa namijenjen je predstavnicima lokalne i regionalne samouprave te institucijama i drugim dionicima s područja delte rijeke Neretve. Cilj ovogodišnjeg skupa je informiranje sudionika o održivom upravljanju zaštićenim dijelovima prirode i ekološkoj mreži (Natura 2000).

U nastavku, tijekom 25. i 26. studenoga 2017. u hotelu Merlot, Pogradina 179/1, Opuzen, organiziran je Susret ornitologa – ornitodruženje.

Program stručnog skupa Dani Dragutina Rucnera možete pogledati ovdje: program rucner

Ljubazno Vas molimo potvrdu Vašeg dolaska do 21. studenoga 2017. na mail: info@zastita-prirode-dnz.hr do 16:00 sati. Radujemo se Vašem dolasku!

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

U Velikoj vijećnici upriličena svečana prisega sudaca porotnika

Objavljeno prije

U Velikoj vijećnici u Dubrovniku u ponedjeljak je upriličena svečana prisega sudaca porotnika Dubrovačko-neretvanske županije.

Kako je uvodno istaknula predsjednica Županijske skupštine Vilma Kosović na 17. sjednici skupštine, održanoj 5. listopada, donesena su Rješenja o imenovanju sudaca porotnika, kojim su u skladu sa člankom 119. Zakona o sudovima imenovani suci porotnici Županijskog suda u Dubrovniku, te suci porotnici za mladež Županijskog i Općinskog suda u Dubrovniku.

”Napomenula bi da je u pravnom sustavu Republike Hrvatske funkcija sudaca porotnika vrlo važna kao glas javnosti u sustavu. Stavovi sudaca porotnika, temeljeni na njihovom životnom iskustvu, poštenju, značaju i logici pomažu profesionalnim sucima kod donošenju odluka u sudskom vijeću. Suci profesionalci, predsjednici vijeća, katkad zbog prevelike preopterećenosti pravnim normama i rutinom izgube iz vida onaj životni, iskustveni i logični dio pravnog predmeta, te suci porotnici u takvim slučajevima služe kao jedna vrsta savjetnika i korektiva. Suci profesionalci uvažavaju životno i iskustveno mišljenje porotnika, a porotnici prihvaćaju pravnu i činjeničnu argumentaciju sudaca profesionalaca, te u toj simbiozi doprinose približavanju pojmova „pravo“ i „pravda“ u pravnom sustavu Republike Hrvatske. Želim Vam sve najbolje u Vašem radu i da, kao suci porotnici, donosite što pravičnije i pravednije odluke i time pridonesete ostvarenju boljeg pravnog sustava”, rekla je predsjednica Kosović.

Nove suce porotnike pozdravila je u ime župana Dobroslavića zamjenica Marević koja se novim sucima zahvalila na njihovom doprinosu te im poželila uspjeh u radu.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije