Ostanimo u kontaktu

RADOVI U VIDU

Početak radova na proširenju ulica

Objavljeno prije

Foto: vid.hr

Foto: vid.hr

Prošli tjedan, po nalogu Grada Metkovića, pristupilo se proširenju ulica u Vidu na njihovom najužem dijelu na kojem je bilo moguće intervenirati teškom mehanizacijom, a ne ulaziti u privatna vlasništva.

Prvi dio radio se u Ulici Ante Taslaka od Križa do Pilićare te Franje Tuđmana od Briga do župnog groblja. Radovi u ulici Ante Taslaka nastavit će se dalje do Potoka te od ulice Hrvatskih mučenika do Brnasa.

Pozivaju se svi mještani koji imaju vozila ili slično parkirana uz prometnice da ih pomaknu te ukoliko na pojedinim dijelovima ima uvlačenja vlasništva u put da se jave voditeljima radova da se usuglase kako bi se putovi na sveopće zadovoljstvo uredili radi sigurnijeg prometa. Lijepo bi bilo kada bi oni koji imaju dvorišta ili slične prostore da ih otvore za  parkiranje svojih vozila umjesto da ih drže na ulici jer time ugrožavaju promet i njegovu sigurnost.

Radovi na proširenju cesta nisu jedina novost u Vidu. U nedjelju je nekoliko mladih pristupilo uređenju prostora teretane. Sprave su neko vrijeme bile premještene u drugi dio te ih je trebalo vratiti. Na mjestu otvora na sjevernoj strani postavljen je i prozor. Uređenje će potrajati još desetak dana do povratka iz Vukovara i tada će se organizirati sastanak i utvrditi uvjeti korištenja. Ujedno se ispraznila susjedna prostorija koja je služila kao smještaj gostiju kako bi u nju preselili Mladi, a njihova dosadašnja prostorija prenamjenit će se za stolni tenis.

preneseno s vid.hr

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije