Ostanimo u kontaktu

ORNITOLOŠKO DRUŠTVO BRKATA SJENICA

Počelo prstenovanje ptica stalnim naporom – CES

Objavljeno prije

Početkom proljeća i dolaskom ptica sa zimovanja počinje prstenovanje stalnim naporom – CES u kampu Ornitološkog društva Brkata sjenica koje se sa uspjehom provodi evo već petu godinu.

Prstenuje se bez vaba na istom mjestu, sa istim brojem mreža u jednakim intervalima od deset dana između dvanaest izlazaka u proljetnoj sezoni gniježđenja i minimalno pet sati po izlasku.

Podatci koji se dobiju na ovaj način pružaju stručnim službama na Zavodu za ornitologiju HAZ-u, a time i Euringu Europskoj prstenovačkoj organizaciji da imaju uvid kroz dugi period prstenovanja u stanje gnijezdaće populacije na određenom području u ovom slučaju u Neretvi. Prate se vrste ptica koje gnijezde i promjene u gnijezdećoj populaciji, prati se brojnost mladih ptica koje se izlegu na tom području, njihov povratak i preživljavanje životni vijek i još mnogo podataka koji pomažu u praćenju stanja gnijezdećih populacija i na osnovu tih podataka poduzimati će se mjere zaštite moguće ugroze u populaciji.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Imate priliku vidjeti neke od prstenovanih ptica sa početka prstenovanja stalnim naporom u tekućoj godini.

20 GODINA LIJEPIH USPOMENA

NAGRADNA IGRA Motel Lav buduće mladence vodi na romantičan vikend

Objavljeno prije

Ljubav nas spaja još od 6. listopada 2001. godine. U ovih 20 godina mnogo toga smo prošli zajedno, doživjeli smo lijepe trenutke, stvorili neizbrisive uspomene, slavili početke najljepših ljubavnih priča. Sve ove godine osluškujemo potrebe naših gostiju, a sudeći po reakcijama, stvorili  smo ugodnu atmosferu i kvalitetnu uslugu koja za nas predstavlja najbitniji kriterij. U takvom tonu želimo nastaviti i u budućnosti, zajedno s vama.

Povodom 20. rođendana organizirali smo i nagradnu igru na našim društvenim mrežama u kojem poklanjamo romantični vikend za buduće mladence, u nastavku ovoga teksta možete pronaći upute za sudjelovanje.

Motel Lav se nalazi uz prometnicu između Čapljine i Metkovića. Raspolaže s dvije moderno opremljene svečane dvorane. Velika svečana dvorana namijenjena je za proslavu vjenčanja u jedinstvenom ugođaju. Posebna pozornost je uložena u svaki detalj kako bi vjenčanje prošlo bezbrižno i radosno.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U drugoj, manjoj svečanoj dvorani, organiziraju se manje proslave prilagođene željama i potrebama gostiju. Ovaj prostor i ljubazno osoblje će učiniti da se ugodno osjećate.

Organizacija vjenčanja kao i drugih svečanosti zasigurno će ostati u lijepom sjećanju vama i vašim uzvanicima!

Motel Lav posjeduje i opremljene smještajne jedinice. Bilo da putujete poslovno, turistički ili nekom drugom prigodom, Motel Lav pruža potpunu ugodu za vrijeme vašeg boravka.

Ako ste odlučili uploviti u bračne vode ili organizirati neku drugu svečanost, a pri tome tražite vrhunsku kvalitetu i pristupačnu cijenu, pronađite sve što trebate na jednom mjestu, u Motelu Lav.

Detalje o nagradnoj igri pogledajte OVDJE.
Pratite nas i putem društvenih mreža Facebook i Instagram.
Kontakt: +387 63 408 312

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije