Ostanimo u kontaktu

GRAD METKOVIĆ

Počeli radovi na prometnici prema Dubravici

Objavljeno prije

Nakon višegodišnjih pokušaja, konačno je riješen problem imovinsko-pravnih odnosa na županijskoj cesti ŽC 6228 (kraj Verajinih kuća).

‘Time su stvoreni svi preduvjeti za izgradnju navedenog dijela ceste. Na inicijativu Grada Metkovića, Županijska uprava za ceste krenula je u izgradnju navedenog dijela nedovršene prometnice. Svjedoci smo kako je ta dionica prometnice ostala jedino usko grlo te kako su se često događale prometne nesreće.

Nakon dovršetka radova značajno će se povećati sigurnost svih sudionika u prometu, što je i cilj ovog projekta. Vrijednost projekta je 620.000,00 kuna s PDV-om.’ – obavijestio je na svojoj Facebook stranici gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

 

ŽUPANIJA SPREMNA POMOĆI U PROMOCIJI NAŠIH VINA U SAD-u

Župan Dobroslavić primio predstavnike američke tvrtke CPWI i vinske udruge Komarna 7

Objavljeno prije

Župan Nikola Dobroslavić s pročelnikom UO za gospodarstvo i more Ivom Klaićem i direktoricom tvrtke Dubrovnik partner sastao se danas s predstavnicom američke tvrtke ”Croatian Premium Wine Imports” (CPWI), podrijetlom Metkovkom, Mirenom Bagur te predstavnikom vinske udruge Komarna 7, Mihovilom Štimcem.

Bangur je ovom prilikom prezentirala svoje poslovne planove za uvoz vina i promociju Dubrovačko-neretvanske županije u SAD-u, te istaknula kako njezina tvrtka vrši uvoz i distribuciju vina iz vinogorja Komarna na predjelu Bostona u američkoj saveznoj državi Massachusetts.

Kazala je i kako interes za našim vinima na američkom tržištu premašuje očekivanja, stoga planira osim uvoza vina iz vinogorja Komarna, uvoz vina iz drugih dijelova županije, ali i proširiti tržiušte na ostale dijelove SAD-a.

Župan Dobroslavić ovom prilikom je istaknuo kako jug Hrvatske ima najbolja vina u državi, te napomenuo kako se po proizvodnji osim Komarne mora spomenuti i Pelješac, Korčula i Konavle.

Ustvrdio je kako je Županija spremna pomoći u okviru svojih mogućnosti te dodao da je svaka promocija naših vina uvijek dobrodošla. Napomenuo je i kako Županija već šest godina organizira DubrovnikFestiwine na kojem promovira vina i vinare s juga Hrvatske.

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije