Ostanimo u kontaktu

ARGENTINA PRIREDILA SENZACIJU

Pobjedom Argentinci umanjili izglede Hrvatske za prolaz u četvrtfinale SP

Objavljeno prije

Hrvatska je izgubila od Argentine 23:19 (12:12), na način kakav nikada više ne bismo voljeli vidjeti. Iako su sve prognoze ukazivale da je Hrvatska zbog svoje kvalitete izraziti favorit, Argentina nije mislila tako, a svojom je brzom, pokretljivom i odgovornom igrom ostvarila svoj najveći uspjeh.

Od samoga početka nije mirisalo na dobro jer su naši suparnici do pete minute stekli prednost od 5:0 ! Naši su imali čudnovato slabo otvaranje tako da je prvi gol postignut tek u 11 minuti za 5:1 (Čupić).

Ubrzo je bilo 6:2, 7:2 i 7:3 za suparnike, a da ne oni ne postignu još veću razliku pogodaka potrudio se naš, možemo reći, jedini raspoloženi igrač Ivan Čupić koji je u prvom dijelu postigao sedam pogodaka.

Istina, Šipić, Karačić i Šebetić doveli su nas do jednog pogotka razlike (10:9), a potom Šebetić i do poravnanja za odlazak na odmor (12:12).

I u nastavku Argentina je prva stekla prednost, došlo je jednog poravnanja, a onda su slavljenici opet čvrsto držali konce igre u svojim rukama. Od prave katastrofe spašavao nas je vratar Pešić svojim čudesnim obranama. Naši su igrali presporo, u napadu nisu imali rješenja pa su zato i griješili, po deset ili više minuta nismo uspijevali postići gol, a obrana je kao i u prvom dijelu bili iznimno slaba. U drugom dijelu u dvadeset minuta igre Hrvatska je postigla samo 3 gola ! Karačić se trudio ali je svima bilo jasno da to nije onaj „stari“ Karačić. U napadu nije bilo prave ideje i proigravanja, Argentinci su izlazili duboko vani, a naši u obrani potpuno neučinkovito. I pri kraju kod 19:16, Červar je zapovjedio obranu 5-1, ali smo nakon toga zaigrali bez vratara pa su Argentinci postigli 3 gola na prazna vrata !

Listu naših strijelaca zaključio je Mandić za 22:19, a konačan rezultat glasio je 23:19. I tako, naši su igrači odigrali jednu od najlošijih utakmica možda i u povijesti, a Hrvatska je ostala na pet bodova. Da bi ušla u četvrtfinale Katar bi trebao pobijediti Argentinu a Hrvatska Dansku. Ako je suditi prema današnjoj igri to će biti vrlo teško.

Nakon utakmice Lino Červar dao je neopozivu ostavku i rekao da snosi odgovornost te da nakon SP odlazi.

Njemu se ne mogu zaboraviti brojni veliki uspjesi reprezentacije, ali bi nakon današnjeg poraza ipak malo preciznije morao detektirati i uzroke toga neočekivanog posrtanja. Usput, mnogima njegove upute igračima za trajanja jednominutnog odmora nisu uopće bile jasne, ali to je već za neku drugu analizu i na drugoj razini.

ZBOGOM PRIJATELJU!

Jure Talajić se dirljivim pismom oprostio od svog kuma i prijatelja Cice Kranjčara

Prenosimo posljednje zbogom koje je naš sugrađanin Jure Talajić uputio svom pokojnom kumu i velikom prijatelju Zlatku Cici Kranjčaru

Objavljeno prije

Draga Elvira, Lana, dragi Niko tužni smo do boli, ali istovremeno ponosni, gordo izdignuta čela jer smo u određenom dijelu našega života bili dio lijepog vremena, druženja uz Dinamo i Cicu koji je bio jedinica mjere tog vremena, piše naš sugrađanin Jure Talajić uz navod Dinamo = Hrvatska!

Često spominjemo posjet Zenici, prva Cicina utakmica nakon ‘saobraćajke’ (Dinamo – Čelik 3:3). Naša druženja s mojim kumom Cicom kod mene (Jure Talajić)… dolazak FC Rapid na Mostarski turnir… mnogo je uspomena… pa 1982. Dinamo – Buducnost 1:0 (Cico 32. minuta)…

Oh Bože ‘ko to može sve napisat. Sada, u ovo teško vrime, kad neki više nisu među nama; Frane, Fedja, Nikola, Beklija, Vego… mi koji smo još tu; ja (Jure), Ante, Marinko i mnogi drugi ljubitelji Cice Kranjčara, simbola Dinama, šaljemo iskreno suosjećanje sa svim iskrenim prijatelji onog Dinama, Cicina Dinama.

OBITELJI, ELVIRI, LANI I NIKI SA OBITELJIMA ISKRENA SUĆUT. CICO DRAGI PRIJATELJU LAKA TI HRVATSKA ZEMLJA KOJU SI TOLIKO VOLIJA. JER TAM SU LJUDI TAK DOBRE ČUDI… ZBOGOM PRIJATELJU! – tvoj kum Jure i prijatelji Cicina Dinama.

Cicina momačka večeri u restoranu Okrugljak 1979. godine. S lijeva Zoran Gobac, dva Cicina prijatelja iz djetinjstva, Cico, Zmigo, susjed Jure Talajic, Mario Bonic, Rajko Janjanin, igrači Dinama, Žuti (suvlasnik Caffea CUP sa Cicom), sjede Miro Orsag – nogometaš Dinama te otac Cice Kranjčara Dragec.

Iskrenu sućut obitelji uputio je naš sugrađanin Jure Talajić te s nama podijelio sliku s Cicine momačke večeri iz 1979. godine, na kojoj su s lijeva Zoran Gobac, dva Cicina prijatelja iz djetinjstva, Cico, Zmigo, susjed Jure Talajic, Mario Bonic, Rajko Janjanin, igrači Dinama, Žuti (suvlasnik Caffea CUP sa Cicom), sjede Miro Orsag nogometaš Dinama i otac Cice Kranjčara Dragec. Koji su to dani bili, koja fešta u restoranu Okrugljak, – za kraj je dodao.

Jure Talajić

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije