Ostanimo u kontaktu

NERETVANSKA KVIZAŠKA LIGA

Pobjeda ‘Bijelim lavovima’, drugo i treće mjesto za ‘Rusku tribinu’ i ‘Veterane’

Objavljeno prije

U osmom kvizu održanom u Motelu Delta u Opuzenu, u sklopu Neretvanske kvizaške lige, pobjedu je ostvarila ekipa Bijeli lavovi (?), koji su upisali 96 bodova. Za pobjedu su dobili poklon bonove za Amadeus II d.o.o. Ploče i piće od motela Delta.

Drugo i treće mjesto su podijelile ekipe Ruska tribina i Veterani sa 85 bodova, a nakon pripetavanja bliža je bila Ruska tribina, kojoj je uz piće od motela Delta pripala i jumbo pizza od Fast fooda Ljiljana, Opuzen, dok je Veteranima pripao poklon paket sladoleda Carmel Ice.

U kategoriji lakiluzer za demo mjesto piće od motela Delta otišla je ekipi Grupa Vrata. Na ovom kvizaškom druženju nastupilo je ukupno 11 ekipa.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

Zabilježeno je 38 novih slučajeva zaraze koronavirusom, jedan u Metkoviću

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 38 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Radi se o 22 osobe iz Dubrovnika, četiri iz Blata, tri iz Korčule, po dvije s Mljeta i iz Vele Luke, po jednoj osobi iz Konavala, Metkovića, Smokvice i Stona te jednoj osobi koja nema prebivalište na području naše žuapnije.

Ukupno je zaražena 21 osoba muškog spola i 17 ženskih osoba, a za 20 osoba je utvrđena epidemiološka veza.

Dvije muške osobe su preminule, jedna iz Metkovića (rođ. 1935.) i jedna iz Vele Luke (rođ. 1946.).

Izliječeno je 59 osoba: 22 iz Metkovića, 12 iz Dubrovnika, sedam iz Župe dubrovačke, šest iz Ploča, četiri iz Konavala, dvije iz Stona, po jedna osoba iz Blata, Korčule, Kule Norinske, Lastova i Vele Luke te jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 47 osoba pozitivnih na koronavirus. Šest bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, jedan bolesnik je na respiratoru – neinvazivna ventilacija, a pet je na invanzivnoj ventilaciji.
U posljednja 24 sata obrađeno je 245 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 23 956 uzoraka.
U samoizolaciji je 720 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 99 slučaja kršenja samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije