Ostanimo u kontaktu

PREMIJER U POSJETU METKOVIĆU

Plenković pohvalio rad i rezultat Dalibora Milana te pozvao građane da u drugom krugu podrže župana Nikolu Dobroslavića

Objavljeno prije

Premijer Andrej Plenković danas je boravio u Dubrovačko-neretvanskoj županiji kojom prilikom je posjetio i Metković gdje je zajedno s generalom Damirom Krstičevićem, gradonačelnikom Metkovića Daliborom Milanom te načelnicima neretvanskih općina pružio potporu kandidatu HDZ-a za župana Nikoli Dobroslaviću, koji se za novi mandat natječe s Mostovim Božom Petrovom u nedjelju u drugom krugu lokalnih izbora.

Plenković je čestitao gradonačelniku Milanu na pobjedi u prvome krugu te pozvao građane da u nedjelju ponovno biraju Nikolu Dobroslavića, koji je u prvom krugu za župana u Metkoviću dobio najviše glasova.

– Prije svega želim čestitati Daliboru Milanu – starom i novom gradonačelniku te njegovim kolegama s liste koja je dobila apsolutnu većinu u novome sazivu Gradskoga vijeća. To znači da je g. Milan odlično upravljao gradom u protekle četiri godine tijekom kojih je imao podršku Vlade RH, ali i još važnije – Dubrovačko-neretvanske županije i župana Dobroslavića. Zato pozivam sve Metkovce da iziđu na izbore u nedjelju te da daju svoj glas Nikoli Dobroslaviću, kako bi on potvrdio pobjedu iz prvoga kruga u kojemu je dobio najviše glasova u svim gradovima i općinama Dubrovačko-neretvanske županije. Veselim se pobjedi Nikole Dobroslavića, ali i načelnika Općine Pojezerje g. Dominikovića. Vlada RH će i u budućem razdoblju ostati privržena potpori dolini Neretve, našim poljoprivrednicima, gospodarstvenicima te razvoju cijele Dubrovačko-neretvanske županije, – kazao je Plenković.

Potporu aktualnom županu u drugome krugu za još jedan mandat pružio je i gradonačelnik Milan.

– Kao što znate, ja sam u Metkoviću pobijedio, pobijedila je lista HDZ-a, ali nismo završili. U nedjelju je vrlo bitan drugi krug lokalnih izbora u kojemu biramo župana. Vrlo je važno da župan ostane Nikola Dobroslavić. Zašto? Počeli smo raditi Dnevnu bolnicu, Centar za ranu intervenciju, a uskoro započinjemo i s izgradnjom Srednje glazbene škole Metković. Ničega toga ne bi bilo da nije našega župana i vertikale vlasti. Zato pozivam sve vas da izađete u nedjelju na izbore i date podršku županu Dobroslaviću, – istaknuo je Milan.

Okupljenima se obratio i aktualni župan Nikola Dobroslavić te kandidat za još jedan mandat.

– Drago mi je što smo ovdje u Metkoviću gdje je postignut sjajan rezultat u prvom krugu. Čestitam gradonačelniku Milanu, on je svoj mandat odradio izvanredno, ima odličan odnos s građanima i nismo nimalo sumnjali da će pobijediti. Hvala svima koji su meni ovdje dali potporu. U prvom krugu sam pobijedio g. Petrova, što je znakovito budući da je on iz Metkovića. Iza sebe imamo nekoliko uspješnih mandata na čelu Županije, zajedno smo u Metkoviću odradili uspješne projekte i imamo u pripremi nove. Pozivam sve da daju svoj glas nama koji predstavljamo te uspjehe i naš program za buduće razdoblje. Mi smo jedino jamstvo za uspjeh ove županije te daljnji stabilan rast Metkovića, kazao je Dobroslavić.

Nakon boravka u Metkoviću, Plenković je posjetio i Opuzen u kojem je potporu pružio kandidatu HDZ-a za gradonačelnika te aktualnom gradonačelniku Ivi Mihaljeviću.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

Jedan novi slučaj zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

U posljednja 24 sata obrađeno je 112 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 81 174 uzoraka.

Izliječene su četiri osobe: tri iz Metkovića te jedna iz Opuzena.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su dvije osobe pozitivne na koronavirus.

U samoizolaciji su 204 osobe, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno niti jedno kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 825 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije