Ostanimo u kontaktu

UDRUGA VETERANA IV. GARDIJSKE BRIGADE

Planinarska tura po Dinari u čast obilježavanja 25. obljetnice vojne akcije Zima ’94.

Objavljeno prije

Proteklog vikenda Udruga veterana IV. gardijske brigade DNŽ organizirala je planinarsku turu po planini Dinari u čast obilježavanja jubilarne 25. obljetnice akcije ZIMA 94.

Veterani ove slavne postrojbe iz Domovinskog rata trodnevnom hodnjom Dinarom uzduž i poprijeko, s vrha na vrh prisjetili su se slavnih dana i teških borbi koje su vodili na Dinari tijekom 1994. i 1995. godine. Prvi dan uspeli su se na najviši vrh Dinare Troglav (1913 m) iznad Livanjskog polja, a put su nastavili do planinarskog doma PUME gdje su prenoćili.

Naredni cijeli dan su proveli u hodnji. Prvo su se uspeli do spomenika poginulim pripadnicima 7. GBR PUME na Velikoj Duvjakuši (1709 m) gdje su zapalili svijeću.  Hodnju su nastavili preko Torlakove glave (1674 m) do Jankova brda (1780 m) gdje su su posjetili nekadašnje položaje iz Domovinskog rata na kojima su proveli zimu 1994./95. godine. Nastavak cjelodnevne hodnje slijedio je osvajanjem vrhova Ćorin Lacmen (1550 m), Antića glava (1539 m) do skloništa Rupe (1350 m).

Zadnji dan hodnje osvojen je Lišanjski vrh (1794 m) te nastavljen višesatnom hodnjom do Velikih poljanica na rubu Livanjskog polja. Kod spomenika poginulim pripadnicima 4. gardijske brigade pomolili su se i zapalili svijeću. Ukupno su prehodali oko 45 kilometara.

POZIV NA BESPLATNI WEBINAR

HBOR – Obrtna sredstva za ruralni razvoj

Objavljeno prije

Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji sHGK – ŽK Dubrovnik poziva sve zainteresirane na besplatni webinar na temu „HBOR – Obrtna sredstva za ruralni razvoj“. Webinar namijenjen poljoprivrednom sektoru i održat će se u četvrtak, 4. lipnja, s početkom u 10 sati.

Predavačica webinara je Mira Krneta, voditeljica područnog ureda Hrvatske banke za obnovu i razvitak za Dalmaciju.

Kreditiranje je izravno, a tekst kreditnog programa je u prilogu.

Za sudjelovanje na webinaru prijavite se putem:

– poveznice: https://forms.gle/Tntos2RcnnS9fb8G7

– maila: dcp@dcp.hr

– ili telefona: 020/418-401.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije