Ostanimo u kontaktu
Neretvanski Oglasnik 1200x200px

POLITIČKA KRIŽALJKA SE POLAKO POPUNJAVA

Petrov u Vladu, Ivan Kovačić ostaje gradonačelnik Omiša, a Maro Kristić umjesto Petrova u saborskim klupama

Objavljeno prije

Metković - MOST: Petrov, Grmoja, Ujdur

Foto: Most nezavisnih lista

Nije novost da je predsjednik MOST-a NL i gradonačelnik Metkovića, gospodin Božo Petrov dogovorio mjesto potpredsjednika u Vladi RH. Mjesto potpredsjednika Vlade u koliziji je sa mjestom gradonačelnika, kao i sa mjestom saborskog zastupnika. Petrova će tako u Saboru zamijeniti najvjerojatnije dubrovčanin Maro Kristić (KLGB Srđ je Grad), koji je bio na visokom trećem mjestu u X. izbornoj jedinici na prošlim parlamentarnim izborima. Dubrovnik dobiva još jednog zastupnika u Saboru RH. Dosadašnji gradonačelnik Omiša po svemu sudeći ostaje na mjestu gradonačelnika, s tim da će svoje časno mjesto saborskog zastupnika konzumirati. Razlog tomu pretpostavljamo leži u dogovoru da ministra Ministarstva zdravlja predlažu iz Domoljubne koalicije.

Još ne znamo tko će Božu Petrova zamijeniti na mjestu gradonačelnika Metkovića. Izbor je logičan, jer su mu zamjenici Nikola Grmoja i Katarina Ujdur. U samoj poslijeizbornoj križaljci eksponiraniji je Grmoja, koji je i glasnogovornik MOST NL, pa ako Grmoja ne bi sebe tražio u jednom od ministarstava, vjerojatno će sjesti na mirniju poziciju gradonačelnika Metkovića.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Interesantan politički nastup, koji je na kraju od HSS-a proglašen kao prestup imao je Stipo Gabrić Jambo, koji se u pauzi Predsjedništva HSS-a teškim riječima obrušio na Petrova i Grmoju. Predsjedništvo stranke HSS-a ga je zbog te izjave promptno suspendiralo. Jambo je eksplicitno prozvao Petrova i Grmoju da su prevarili građane Metkovića, te da iza Petrova stoji Crkva koja ga gura. Nikola Grmoja je brzo reagirao na istup bivšeg gradonačelnika Metkovića, poručivši mu da je vjerojatno nervozan, jer će se ova buduća Vlada boriti da pravna država funkcionira i da institucije rade svoj posao, aludirajući na podnesene prijave protiv Jambe.

Predsjednik HSS-a Branko Hrg, poslije izjave Stipe Gabrića Jambe protiv Petrova i Grmoje i Domoljubne koalicije za središnji Dnevnik, neobično brzo, sa predsjedništvom HSS-a Jambi određuje suspenziju na članstvo. Branku Hrgu predloženo je mjesto potpredsjednika Vlade RH, pa mu Jambina retorika utoliko više smeta, jer je Jambo svojim nekoordiniranim napadom upravo napao eventualne Hrgove buduće suradnike u zajedničkoj Vladi. Međutim ni Hrg nije prošao ‘lišo’. Uz podršku nekolicine članova predsjedništva i organizacija, predsjednik GO HSS Zagreb Nenad Matić najavio da će mu biti protukandidat na sljedećoj izbornoj Skupštini HSS-a. Hrg je svjestan da bi se lakše zadržao na čelu HSS-a s pozicije potpredsjednika Vlade, jer u dosadašnjoj hrvatskoj političkoj praksi postojalo je nepisano pravilo da se ne ruši čelni čovjek stranke koji obnaša visoku državnu funkciju. To je bio razlog za brzi Hrgov okidač. Ali za sve ima prvi put. Hrvatska do sada nije imala nestranačkog mandatara, tako da je neke stvari u novijoj političkoj situaciji teško prejudicirati. Ako ne ništa, neće politički biti dosadno, uostalom, najbitnije bi bilo da svim građanima Hrvatske bude bolje, a tko njome vlada u tom je slučaju nebitno.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije