Ostanimo u kontaktu

LOKALNI IZBORI 2021.

Petrov, Hajvaz i Nikolić pozvali građane da ispune svoju građansku dužnost

Objavljeno prije

Na biračko mjestu u GKS-u jutros su izašli i predsjednik Mosta i kandidat za župana Božo Petrov te Nikica Hajvaz, Mostov kandidat za gradonačelnika Metkovića. Isto je učinio i kandidat za gradonačelnika ispred Domovinskog pokreta, Zvonko Nikolić na svom biračkom mjestu u OŠ don Mihovila Pavlinovića.

Svi kandidat su pozvali građane da ispune svoju građansku dužnost te izaberu kandidate koji će nabolje voditi Metković u narednom četverogodišnjem periodu.

GKS METKOVIĆ

U četvrtak otvorenje izložbe karikatura autora Nikole Listeša

Objavljeno prije

U Galeriji Gradskoga kulturnoga središta Metković u četvrtak, 24. lipnja s početkom u 20:30 održat će se otvorenje izložbe karikatura autora Nikole Listeša. Tema izložbe je koronavirus.

Paralelno s otvorenjem izložbe, u atriju GKS-a bit će postavljena izložba karikatura koju čine radovi učenika metkovskih osnovnih škola te Dječjega vrtića Metković, pri čemu će posjetitelji na zanimljiv način otkriti kako na karikature gledaju najmlađi, a kako najnagrađivaniji karikaturist u Hrvatskoj.

Nikola Listeš rođen je 1960. godine u Splitu. Završio je srednju aranžersku školu u Splitu, a crteže, karikature i stripove objavljuje od svojih ranih godina života. Objavljivao je u brojnim listovima u zemlji i inozemstvu, a imao je i nekoliko tisuća grupnih izložbi u brojnim zemljama, tako da njegove karikature oduševljavaju ljude diljem svijeta.

Listeš je dobitnik više od 80 nagrada, što ga čini najnagrađivanijim karikaturistom u Hrvatskoj. Među njima je i Oskarika, nagrada za najboljeg karikaturista u Hrvatskoj koju je dobio čak pet puta. Ugledni je član Hrvatske udruge likovnih umjetnika Split.

Izložbu su omogućili Ministarstvo kulture i medija RH te Grad Metković, a organizator je Ustanova za kulturu i sport Metković.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije