Ostanimo u kontaktu

ŽUPANIJSKO NATJECANJE LIK 2019.

Petra Batinović, učenica OŠ don Mihovil Pavlinović, s mentoricom Dubravkom Šešelj osvojila prvo mjesto na županijskom natjecanju iz likovne kulture

Objavljeno prije

U Gradskoj knjižnici Metković danas su proglašeni pobjednici Županijskog natjecanja iz likovne kulture LIK 2019. i ujedno otvorena izložba radova učenika osnovnih škola.

Ove godine tri najbolja rada se plasiraju na državno natjecanje, a prvo mjesto osvojila je učenica OŠ don Mihovil Pavlinović iz Metkovića, Petra Batinović s mentoricom Dubravkom Šešelj.

Drugo mjesto pripalo je učenici OŠ Vladimir Nazor iz Ploča, Doris Žderić s mentoricom Marijom Čupić Senta.

Treće mjesto osvojio je Ante Postrimovski, učenik OŠ Opuzen sa mentoricom Nediljkom Penović.

Svi radovi izloženi su u Gradskoj knjižnici Metković, a priredbu su svojim nastupima uveličali učenici OGŠ Metković. Donosimo kratku foto-galeriju i video isječak događaja.

UDRUGA 'OTAC ANTE GABRIĆ'

Kreativne uskrsne radionice Udruge ‘Otac Ante Gabrić’ i Doma za odrasle osobe i rehabilitaciju

Objavljeno prije

Kreativnim radionicama Ususret Uskrsu korisnici i djelatnici Udruge „Otac Ante Gabrić“ vrijedno su se pripremali kako bi uljepšali najveći kršćanski blagdan.

Na jednoj takvoj radionici zajedno su sa štićenicima Doma za odrasle osobe i rehabilitaciju izradili šarene tulipane i vesele žute piliće. Velika vrijednost ovakvih radionica je povezivanje starijih osoba i njihovo druženje u ugodnoj atmosferi. A da bi se od zaborava očuvali stari običaji, upriličilo se „tucanje“ jajima obojanima u kapuli i tradicionalno nadmetanje u gađanju jaja kovanicama. Godine nisu bile prepreka, važno je da je ruka sigurna.

Stariji su se prisjetili mladosti, a mladi naučili nešto novo te u veselom ozračju svi zajedno obilježili Europski dan međugeneracijske solidarnosti.

Nastavi čitati
METKOVIKA – Čestitka

Najčitanije