Ostanimo u kontaktu

ŽUPANIJSKO NATJECANJE LIK 2019.

Petra Batinović, učenica OŠ don Mihovil Pavlinović, s mentoricom Dubravkom Šešelj osvojila prvo mjesto na županijskom natjecanju iz likovne kulture

Objavljeno prije

U Gradskoj knjižnici Metković danas su proglašeni pobjednici Županijskog natjecanja iz likovne kulture LIK 2019. i ujedno otvorena izložba radova učenika osnovnih škola.

Ove godine tri najbolja rada se plasiraju na državno natjecanje, a prvo mjesto osvojila je učenica OŠ don Mihovil Pavlinović iz Metkovića, Petra Batinović s mentoricom Dubravkom Šešelj.

Drugo mjesto pripalo je učenici OŠ Vladimir Nazor iz Ploča, Doris Žderić s mentoricom Marijom Čupić Senta.

Treće mjesto osvojio je Ante Postrimovski, učenik OŠ Opuzen sa mentoricom Nediljkom Penović.

Svi radovi izloženi su u Gradskoj knjižnici Metković, a priredbu su svojim nastupima uveličali učenici OGŠ Metković. Donosimo kratku foto-galeriju i video isječak događaja.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

53 nova slučaja zaraze koronavirusom, tri osobe iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 53 nova slučaja zaraze koronavirusom.

Radi se o 20 osoba muškog i 33 osobe ženskog spola: 21 iz Dubrovnika, 13 iz Župe dubrovačke, šest iz Stona, četiri iz Dubrovačkog primorja, tri iz Metkovića, dvije iz Konavala i Ploča te jednoj iz Orebića i Trpnja.

Izliječeno je 49 osoba: 29 iz Dubrovnika, pet iz Župe dubrovačke, četiri iz Konavala i Metkovića, dvije s Mljeta i iz Stona te jedna iz Dubrovačkog primorja, Opuzena i Vele Luke.

U posljednja 24 sata obrađena su 594 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 132 353 uzorka.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 24 osobe pozitivne na koronavirus. Četiri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb i nalaze se na respiratoru.

U samoizolaciji je 976 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježen slučaj kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 937 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije