Ostanimo u kontaktu

MISIONARI IZ INDIJE UPOZNALI RODNO MJESTO OCA ANTE

Pater Sylvester Xavier i p. Prolay Boidy pozvani u Metković, s ciljem prikupljanja sredstava za obnovu škole u Kumrokhaliju

Objavljeno prije

Misionari posjetili Metkovic (38)

Pater Sylvester Xavier i pater Prolay Boidy, Isusovci i bliski suradnici oca Ante posljednjih dana boravili su u Metkoviću na poziv udruge Mladi oca Ante Gabrića koja djeluje pri  Srednjoj školi Metković. Tom prigodom održali su brojne susrete kako u našim školama, župama tako i u udrugama.

Prvog dana svog boravka misionari su posjetili Gimnaziju Metković, dnevni boravak udruge Otac Ante Gabrić i Osnovnu školu Stjepana Radića gdje su učenicima na živopisan i dirljiv način prenijeli  svoje iskustvo o životu s o. Antom. Učenici su na kraju događaja prodavali fritule, te je sav prihod namijenjen za pomoć pri izgradnji škole u Indiji.

Srednjoškolci su pak u školskom restoranu Srednje škole Metković  gostima je priredili humanitarni objed za pomoć pri izgradnji škole oca Ante Gabrića u Mariapollyju. Također su i svi građani u Pastoralnom centru imali priliku upoznati i poslušati misionare kao i na misama koje su priređene u našim župama.

Pater Xavier i pater Boidy u sklopu svog boravka u Metkoviću bili su i u posjetu Dubrovniku i Međugorju, a za kraj su održali susret u udruzi Prijatelj i Osnovnoj školi don Mihovila Pavlinovića gdje su učenicima osim novih spoznaja o teškoćama i ljepoti misionarskog djelovanja donijeli i dašak druge kulture i načina života.

Naime, jedan od razloga njihova dolaska je obnova misijskih postaja i škola koje je o. Ante osnivao u delti Gangesa, u najsiromašnijem dijelu ionako siromašne Indije.

Svi oni koji žele ovu ideju podržat, novac za obnovu škole u Kumrokhaliju mogu uplatiti na račun:

MLADI OCA ANTE GABRIĆA
IBAN: HR1123600001102255307

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije