Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

MISIONARI IZ INDIJE UPOZNALI RODNO MJESTO OCA ANTE

Pater Sylvester Xavier i p. Prolay Boidy pozvani u Metković, s ciljem prikupljanja sredstava za obnovu škole u Kumrokhaliju

Objavljeno prije

Misionari posjetili Metkovic (38)

Pater Sylvester Xavier i pater Prolay Boidy, Isusovci i bliski suradnici oca Ante posljednjih dana boravili su u Metkoviću na poziv udruge Mladi oca Ante Gabrića koja djeluje pri  Srednjoj školi Metković. Tom prigodom održali su brojne susrete kako u našim školama, župama tako i u udrugama.

Prvog dana svog boravka misionari su posjetili Gimnaziju Metković, dnevni boravak udruge Otac Ante Gabrić i Osnovnu školu Stjepana Radića gdje su učenicima na živopisan i dirljiv način prenijeli  svoje iskustvo o životu s o. Antom. Učenici su na kraju događaja prodavali fritule, te je sav prihod namijenjen za pomoć pri izgradnji škole u Indiji.

Srednjoškolci su pak u školskom restoranu Srednje škole Metković  gostima je priredili humanitarni objed za pomoć pri izgradnji škole oca Ante Gabrića u Mariapollyju. Također su i svi građani u Pastoralnom centru imali priliku upoznati i poslušati misionare kao i na misama koje su priređene u našim župama.

Pater Xavier i pater Boidy u sklopu svog boravka u Metkoviću bili su i u posjetu Dubrovniku i Međugorju, a za kraj su održali susret u udruzi Prijatelj i Osnovnoj školi don Mihovila Pavlinovića gdje su učenicima osim novih spoznaja o teškoćama i ljepoti misionarskog djelovanja donijeli i dašak druge kulture i načina života.

Naime, jedan od razloga njihova dolaska je obnova misijskih postaja i škola koje je o. Ante osnivao u delti Gangesa, u najsiromašnijem dijelu ionako siromašne Indije.

Svi oni koji žele ovu ideju podržat, novac za obnovu škole u Kumrokhaliju mogu uplatiti na račun:

MLADI OCA ANTE GABRIĆA
IBAN: HR1123600001102255307

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl6 Bakin kruh 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije