Ostanimo u kontaktu

BORAVAK DOMA

Papa: Karantena je šansa za ponovno otkrivanje obiteljskog života

“Primjerice, toplo jelo, nježan dodir, zagrljaj, telefonski poziv, geste su koje čine život smislenim i stvaraju osjećaj zajedništva i komunikacije među nama”, – rekao je Papa.

Objavljeno prije

Ljudi bi trebali iskoristiti dane prisilnog boravka kod kuće zbog korona virusa za povezivanje sa svojim bližnjima, rekao je papa Franjo u intervjuu u srijedu.

U razgovoru s talijanskim listom La Repubblica, 83-godišnji Papa izrazio je zgražanje kako obitelji često jedu zajedno u velikoj tišini, dok roditelji gledaju televiziju, a djeca se igraju na svojim mobilnim telefonima, prenosi Hina.

– Poput redovnika su, izolirani jedni od drugih, a važno je međusobno se slušati jer tako razumijemo potrebe, napore i želje drugih, – rekao je Franjo.

Pozvao je ljude da shvate da se u malim stvarima krije blago, da su geste nježnosti, naklonosti, suosjećanja minimalizirane i da se uspijevaju izgubiti u anonimnosti svakodnevice.

– Primjerice, toplo jelo, nježan dodir, zagrljaj, telefonski poziv, geste su koje čine život smislenim i stvaraju osjećaj zajedništva i komunikacije među nama, – rekao je.

Uslijed izbijanja zaraze korona virusom, redovni papinski događaji poput Franjinog nedjeljnog Angelusa više nisu otvoreni javnosti na Trgu svetog Petra. Umjesto toga, prikazuju se putem interneta.

Vatikan je također rekao da će se obredi Velikog tjedna koji prethode Uskrsu održati bez vjernika, što je odluka bez presedana u modernim vremenima.

U nedjelju je, međutim, papa Franjo izišao iz izolacije kako bi posjetio dvije crkve u središnjem Rimu, uključujući i onu s križem koji se štovao kad je okončana kuga iz 16. stoljeća.

– Tražio sam Gospodina da zaustavi pandemiju: Bože, zaustavi je svojom rukom. Tome sam se molio, – rekao je Papa La Reppublici, piše Hina.

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE PLOČE

Poziv na edukativno predavanje ‘Suradnjom do uspjeha – Udruga Radost – moj drugi dom’

Objavljeno prije

Pozivamo sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje na edukativnom predavanju doktorandice Andree Gašpar Čičak, mag.rehab.educ koje će se održati dana 02. studenog 2020. s početkom u 10:00 sati u Pučkom otvorenom učilištu Ploče.

Naziv predavanja je “Suradnjom do uspjeha- Udruga Radost- moj drugi dom” i obuhvaća problematiku s kojom se susreću osobe s teškoćama u razvoju i tjelesnim invaliditetom, važnost uloge Udruge i stručnjaka, potrebe i mogućnosti suradnje za postizanje napretka sveopćih uvjeta njihovih života.

Predavanje predstavlja jednu od niza aktivnosti projekta “20 godina radosti za Radosne” kojim Udruga Radost obilježava 20 godina djelovanja. Projekt financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Broj sudionika je ograničen i molimo Vas da poštivate mjere i preporuke Stožera civilne zaštite.

Poziv na edukativno predavanje 02.11.2020.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije