Ostanimo u kontaktu

SITUACIJA JE NEIZVJESNA

Pandemija koronavirusa stvorila krizu gospodarstva, nezaposlenih je sve više

Objavljeno prije

Da je pandemija koronavirusa uzdrmala sve segmente ljudskog života i rada svima je jasno, samo ostaje pitanje kada će kriza prestati i koliko i kada možemo računati na oporavak gospodarstva kao pokretača svih ostalih aktivnosti.

Kriza se posebno manifestirala u zemljema sa slabom gospodarskom osnovnom, ali i unutar tih zemalja u pojedinim regijama. U SAD su bez posla ostali milijuni radnika, u Njemačkoj i drugdje također.

Vlade brojnih država upravo u pokretanju gospodarskih aktivnosti vide put do bržeg izlaska iz nezapamćene krize, pa je tako i u Hrvatskoj.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Da je stanje više nego ozbiljno svjedoči i potražnja za novim radnicima putem natječaja HZZ-a. Tako je Ispostava HZZ u Metkoviću ovih dana objavila samo pet natječaja, ali samo za područje Grada Metkovića i Općine Slivno. Traže se knjigovođa, dva vozača/vozačice i elektroinstalater za područje Metkovića, i inženjer građevine za područje Slivna/Duboka. Taj natječaj objavio je kineski konzorcij čiji radnici rade na Pelješkom mostu.

Za područja Opuzena, Ploča, Pojezerja, Kule Norinske i Zažablja nije raspisan niti jedan natječaj.

Ni najstariji Neretvani ne pamte tako mali broj slobodnih radnih mjesta na određeno ili neodređeno radno vrijeme. Godinama je prosječan broj registriranih nezaposlenih na HZZ iznosio oko dvije tisuće, ponekad i više. Prošle godine taj broj bio je nešto smanjen zbog odlazaka na rad u inozemstvo ili zbog sezonskog zapošljavanja. Ove godine zbog krize ne rade brojni hoteli ili ugostiteljski objekti, ali ni druga poduzeća pa se ljudi nemaju gdje zaposliti.

Sve aktivnosti za oporavak gospodarstva usko su vezane s razvojem epidemiloškog stanja u zemlji i u svijetu. Svi bi voljeli da se smanji broj oboljenja, oboljelih i umrlih, da se granice otvore i intenziviraju gospodarske aktivnosti, ali su bilo kakve prognoze zapravo nemoguće jer opaki virus, kažu stručnjaci ne miruje.

POČELI UPISI

Nagradna igra na Instagramu Sveznalice

Objavljeno prije

Prisjetimo se, naš etablirani centar za pripremu maturanata za državnu maturu Učilica je promijenio naziv u Sveznalica. Osim promjene samog imena, ostalo ostaje isto, dokazana kvaliteta i provjereni rezultati na državnoj maturi.

Upisi u Sveznalicu su počeli, a osim naših maturanata sveprisutniji su maturanti iz drugih gradova i okolice, posebice maturanata preko granice. Razlog možda leži i u programu reforme ”Škole za život” koja se provodi zadnje dvije godine.

Sveznalica i ove godine organizira nagradnu igru pri čemu dijeli 3 besplatna tečaja za maturu. Nagradna igra se odvija na Instagramu i sudjelovati mogu svi maturanti, kao i njihovi roditelji. Više informacija saznajte na @Instagram profilu Sveznalice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Ostale informacije o samim tečajevima, upisima, ponudi i predavanjima saznajte na sveznalica.hr ili pozivom na broj 099 / 6676 – 838.

Nagradna igra Sveznalica

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije