Ostanimo u kontaktu

OVO JE POPIS SVIH NOVIH MJERA

Od subote zatvaraju se kafići i teretane, restorani mogu imati dostavu, nema Adventa, ali ni svadbi

Broj dnevno zaraženih premašio je 4000 i zbog toga ćemo predstaviti novi paket mjera, najavio je Andrej Plenković na sjednici Vlade…

Objavljeno prije

Novi paket mjera ide u cilju zaštite zdravlja građana u našoj borbi protiv korona virusa, rekao je premijer Plenković na sjednici Vlade. Najavio je kako će mjere na snazi biti od subote sve do 21. prosinca.

Ovo je popis novih mjera:

Na javnim događanjima i okupljanjima ne smije biti više od 25 osoba, a ona smiju trajati do 22 sata. Broj od 25 ljudi odnosi se i na misna slavlja pa se preporučuje da se one prenose preko radija ili TV-a.

Zatvaraju se svi kafići i restorani, osim onih u hotelima i kampovima, koji smiju usluživati samo goste koji kod njih koriste uslugu smještaja.

Restorani smiju pripremati hranu i dostavljati je, a radno vrijeme za to je kao i prije korone, rekao je premijer. Hrana se može preuzeti na ulazu u objekt, ne smije se ulaziti unutra ili ju dostaviti na kućna vrata gladnog kupca.

Na privatnim druženjima može biti najviše 10 ljudi.

Obavezno je nošenje maski i na otvorenom kad nije moguće držati distancu od 1,5 m, zabranjuju se svadbe, a na pogrebima može sudjelovati najviše 25 osoba bez izražavanja sućuti bliskim kontaktom.

Što se tiče javnog prijevoza, on se ograničava na 40% popunjenosti kapaciteta. Prijevoznici moraju istaknuti najveći broj putnika, vozači i putnici obavezno moraju nositi maske, tko je nema ne smije se voziti.

Obavezno se moraju dezinficirati površine u zgradama i na radnim mjestima.

Što se tiče trgovina i trgovačkih centara mora se istaknuti broj osoba koje mogu unutra boraviti, a svakom kupcu potrebno je osigurati četiri metra kvadratna, potrebna je pojačana higijena i provjetravanje. Ograničava se radno vrijeme trgovina kruhom i pekarnica do 22 sata, a ostaje na snazi zabrana prodaje alkohola od 22 do 06 sati.

Zabranjuje se i rad casina, automat klubova, ali i kladionica.

Nema adventa

Nema održavanja sajmova i drugih oblika gospodarskih i turističkih događanja priredbi gdje se prodaju, izlažu ili prikazuju proizvodi. Kako je istaknuo šef Nacionalnog stožera, Davor Božinović, to se odnosi i na advente. Dakle, adventa na razini cijele Hrvatske nema.

Obustavljaju se i sportska natjecanja i treninzi osim za sportašice i sportaše prve, druge i treće kategorije, a i to je bez gledatelja.

Zabranjuje se rad teretana, fitness sportskih i rekreacijskih centara, kao i održavanje amaterskih kulturno-umjetničkih izvedbi, uključujući i zborove, također i crkvene. Obustavljaju se izvedbe složenih glazbeno-scenskih djela (opere i mjuzikli).

Obustavlja se održavanje dječjih i drugih igraonica te organiziranih plesnih škola, zabranjuje se konzumacija hrane i pića u kinu i ograničenje od 25 osoba se ne odnosi za kina, kazališta, muzeje…

Škole stranih jezika mogu ići samo online, kao i teorijski dio u autoškolama, dok se prilikom vožnje potrebno pridržavati epidemioloških mjera.

Poslodavci bi trebali uvesti rad od kuće, smjenski rad u timovima i smanjiti fizičke kontakte na najmanju moguću mjeru, uvesti klizno radno vrijeme, redovito provjetravati prostorije.

Više pročitajte OVDJE

GRAD METKOVIĆ

Raspisan javni natječaj/poziv za financiranje programa i projekata koje provode udruge u Gradu Metkoviću za 2021. godinu

Objavljeno prije

Grad Metković je objavio Godišnji plan raspisivanja javnih natječaja/poziva za financiranje programa i projekata koje provode udruge u Gradu Metkoviću za 2021. godinu.

Dokument je objavljen na službenim stranicama Grada Metkovića, a možete ga preuzeti na linku ovdje.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije