Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px
TASLAK 1200xXXX

ŠKOLA JE POČELA, VOZAČI OPREZNO U PROMETU

Ovaj prizor bi vas mogao (i trebao) uznemiriti: Simulacija koja pokazuje kako je malo dovoljno da izgubite život

Objavljeno prije

pješak - lutka, simulacija prometne nesreće

Zbog velikog broja prometnih nesreća u gradovima pri malim brzinama, Fakultet prometnih znanosti još je jednom simulacijom sudara pokušao upozoriti vozače na posljedice prometnih nesreća.

Brzinom od 60 kilometara na sat, što je najčešća brzina u gradskom prometu, automobil je udario lutku koja je nastradala, kao i automobil.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– I najmanje brzine za pješake su opasne. To je bila brzina od 60 kilometara na sat i prilikom udara pješak bi poginuo u 90 posto slučajeva. Još su opasnije brzine preko 70 kilometara na sat, – kaže Tibor Kubjatko sa Sveučilišta Žilina.

Drugi test bio je nalet kombija na dijete. Teretno vozilo zaustavilo se tek nakon udara.

GALA HOME 740px

– Dijete je teško oko 20 kilograma i brzina je bila 54 kilometra na sat. Tek nakon udarca uspostavilo se kočenje, – kaže Tomislav Kučinić s Fakulteta prometnih znanosti.

Ovakva testiranja osim što pomažu studentima, ostavljaju trajnu sliku koja nam svima treba ostati trajni podsjetnik da je oprez u vožnji – uvijek potreban!

Dnevnik.hr

VIKEND PIKNIK FEST

Mihael Borna Bjeliš pobjednik Šahovskog turnira za kadete, drugi Jakov Crnjac, a treći Jakov Šiljeg

Objavljeno prije

Povodom obilježavanja 31. obljetnice A satnije ZNG Metković, prve postrojbe HV-a u dolini Neretve, Udruga veterana 4. gardijske brigade DNŽ i HŠK Metković organizirali su turnire u šahu za kadete i seniore.

Šahovski turnir za kadete održao se u subotu, u sklopu Vikend piknik festa u Gradskome parku, a prvo mjesto pripalo je Mihaelu Borni Bjelišu.

Njegov suparnik iz finala, Jakov Crnjac osvoji je drugo mjesto, a treće je pripalo Jakovu Šiljegu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Pobjednicima su pokale uručili predstavnici Udruge veterana 4. gardijske brigade DNŽ, Boro Obrvan i Ante Pehar.

Čestitamo svima sudionicima, te ovom prilikom najavljujemo šahovski turnir za seniore koji će se održati u prostorijama HŠK Metković u nedjelju od 10 sati.

GALA HOME 740px

Program prvog Vikend piknik festa vodila je direktorica Turističkoga ureda Turističke zajednice grada Metkovića Magdalena Medar Ujdur.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
DNŽ Dodatno 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije