Ostanimo u kontaktu

ARHEOLOŠKI MUZEJ NRONA

Otvorenje gostujuće izložbe ‘Rimski mozaici’

Objavljeno prije

Rimski mozaici

Arheološki muzej Narona poziva na otvorenje gostujuće izložbe ‘Rimski mozaici‘, koja će se svečano otvoriti u petak, 4. svibnja, u 19:00 sati, a moći će se razgledati do 14. svibnja 2018. godine.

Na izložbi će biti predstavljen, putem desetak panoa s tekstovima i fotografijama, lokalitet Rimski mozaici (Risan, Crna Gora). Lokalitet je dostupan posjetiteljima već 10 godina i njime upravlja Turistička organizacija općine Kotor. Radi se o ostacima vile iz drugog stoljeća s 5 mozaika i 2 mozaička fragmenta, među kojima je i jedinstvena predstava boga sna Hipnosa.

U istraživanjima i prezentaciji lokaliteta sudjelovali su Centar za istraživanje antikviteta južno-istočne Europe iz Varšave i Centar za konzervaciju i arheologiju Crne Gore.

Zbog raznolike i atraktivne ponude suvenira i događanja na lokalitetu, kao i velikog broja posjetitelja, 2016. lokalitet “Rimski mozaici” je proglašen najboljim turističkim lokalitetom u Crnoj Gori te mu je dodijeljena nagradu WILD BEAUTY AWARD 2016.

Na otvorenju izložbe premijerno će biti prikazan film ‘Antički Risan’ i predstavljena istoimena brošura.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije