Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

MEĐUNARODNI SUSRET VINARA I VINOGRADARA

Otvorena Sabatina 2021. u Cavtatu

Objavljeno prije

Nakon prošlogodišnjeg online izdanja, ovogodišnji međunarodni susret Sabatina okupio je vinogradare i vinare uživo na trodnevnom programu u organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije i Hrvatske udruge vinarskih gradova.

U Cavtat su na 31. Sabatinu stigli predstavnici struke, znanosti, proizvođača i dobavljača kako bi na jednom mjestu iskoristili priliku za razmjenu iskustava, ali i za povezivanje, informiranje i nove poslovne kontakte. To najstarije domaće ocjenjivanje vina otvorio je državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Zdravko Tušek koji je najavio novitete za buduće investicije ovog sektora iz domene Vinske omotnice, dok je okupljene ispred Dubrovačko-neretvanske županije pozdravio zamjenik župana Joško Cebalo.

„Posebno mi je zadovoljstvo što vas mogu pozdraviti i zaželjeti vam dobrodošlicu ovdje na krajnjem jugu Hrvatske, u našoj Dubrovačko-neretvanskoj županiji koja je prepoznata kao jedna od najvažnijih vinskih regija naše domovine, kao dom ponajboljih hrvatskih vina, dingača, pošipa i grka i koja se diči brojnim uspješnim vinarima iz svih krajeva, od naših Konavala, ovogodišnjih domaćina, preko poznatih peljeških, korčulanskih, ali i neretvanskih vinara“ – istaknuo je, uz ostalo, u svom obraćanju zamjenik Cebalo.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Dobrodošlicu sudionicima Sabatine 2021. izrazio je i načelnik općine Konavle Božo Lasić, dok je ispred Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i ministrice Tramišak okupljene pozdravio Milivoj Bratinčević  i naglasio nastojanja projekta Hrvatskih otočnih proizvoda. Ispred Hrvatske gospodarske komore gostima se obratio i Dragan Kovačević potpredsjednik za poljoprivredu i turizam koji je, uzimajući u obzir cjelokupnu pandemijsku situaciju, apostrofirao zadovoljstvo rezultatima ovogodišnje turističke sezone.
Ovogodišnja Sabatina održava se od 4. do 7. studenog.

NOĆ MUZEJA '22

Već tradicionalno Arheološki muzej Narona pripremio popularan program

Objavljeno prije

Hrvatsko muzejsko društvo po sedamnaesti put organizira Noć muzeja u Hrvatskoj. Ove godine tema ove popularne manifestacije je Muzeji – između stvarnog i digitalnog. Uvjeti održavanja su slični onim prošlogodišnjim. Kao što znate Arheološki muzej Narona, već tradicionalno, sudjeluje na Noći muzeja.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u Metkoviću i mjere za muzeje propisane odlukom Stožera od 8. siječnja, kojima zbog prostornih ograničenja ne možemo udovoljiti, odlučili smo da muzej u petak 28. 1. 2022. g. u večernjim satima bude zatvoren za posjetitelje. Za sve one koji se odluče za posjet ulaz u muzej slobodan u petak, 28. siječnja od 9:00 do 16:00, uz pridržavanje važećih epidemioloških mjera.

Program koji je bio osmišljen za ovogodišnju manifestaciju bio je posvećen 145. obljetnici prvog arheološkog istraživanja u Naroni – Vidu. Nakon mjera od 8. siječnja većinu predviđenih aktivnosti smo otkazali osim izložbe Prvo arheološko istraživanje u Naroni – Vidu (1877. –2022.).  Stoga nam je čast pozvati Vas da u večernjim satima 28. siječnja u izlogu bivšeg prostora Gradske knjižnice u centru Metkovića razgledate izložbu i saznate što je arheolog Mihovil Glavinić pronašao kopajući u blizini sjevernog poteza gradskih zidina. Izložbu ćete moći razgledati do 28. 2. 2022. g. One od Vas koji žele razgledati muzej u večernjim satima na muzejskoj web stranici i poveznici https://www.a-m-narona.hr/3d-virtualna-setnja/ čeka 3D virtualna šetnja.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Zahvaljujemo se svima koji su nam pomogli pri realizaciji ovogodišnjeg programa, a pogotovo kolegama iz Arheološkog muzeja u Splitu na fotografijama spomenika i uloženom trudu, kao i onima kojima smo zbog epidemiološke situacije ovom prilikom otkazali suradnju. Nadamo se skorom stvarnom susretu u Vidu.

Noć muzeja ’22

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije