Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

31. SMOTRA FOLKLORA

Otvorena likovna izložba Elafitski biseri

Objavljeno prije

Likovna izložba Elafitski biseri

Sinoć je uoči plesnog dijela Smotre, u galeriji GKS-a otvorena je likovna izložba Elafitski biseri. Uz zvuke tamburaškog orkestra KUD-a Metković i odlično odsvirane pjesme Na Neretvu misečina pala, voditeljica Romana Gabrić pozdravila je nazočne te je pozvala tajnika KUD-a i organizacijskog rukovoditelja Smotre gospodina Zdravku Obradovića, koji je izrazio zadovoljstvo što se Smotra po 31. put događa u Metkoviću.

Poslije kraćeg prigodnog govora gosp. Obradovića, ispred likovnjaka riječ je dobila gđa. Dubravka Šešelj, koja je pojasnila je da je ova likovna izložba plod likovnih kolonija  koje su se tri godine za redom (2012., 2013.,2014.) organizirane na Elafitima. Radovi su plod ljubavi prema slikarstvu i prekrasnih elafitskih motiva, koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Službeno izložbu otvorila je zamjenica gradonačelnika gđica Katarina Ujdur, koja je izrazila posebnu emociju prema Šipanu kao jednom od elafitski otoka, na kojem je kao dijete  provela dosta ljetnih praznika.

Likovna izložba koja je nastala na Lopudu, Šipanu i Koločepu je otvorena, a danas nas očekuje i službeno otvaranje Smotre Na Neretvu misečina pala koja će se dogoditi na Trku kralja Tomislava u 18 sati.

PUČKO CRKVENO PJEVANJE

Predstavljeno prvo multimedijalno izdanje u Neretvanskoj dolini o glagoljaškom pjevanju

Objavljeno prije

U crkvi Gospe od zdravlja na Vlaci u subotu je predstavljeno prvo multimedijalno izdanje u Neretvanskoj dolini o glagoljaškom pjevanju Slivno Ravno glagoljaško pučko crkveno pjevanje u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji.

Prisutnima se prvi obratio načelnik općine Slivno Smiljan Mustapić te riječ prepustio Žaklini Marević koja se prisutnima obratila u ime župana dubrovačko-neretvanskog Nikole Dobroslavića. Nastupili su pučki crkveni pjevači župe Slivno Ravno, nakon kojih su o samom izdanju i kako je ono nastalo govorili urednik i koautora dr. sc. Dragan Nimac (HKU Pjevana baština) te mr. sc. Vatroslav Vugdelija, ravnatelj CZSS Metković.

Riječi zahvale uputio je i don Mario Mihanović, župnik župe Slivno Ravno.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Kako može proći proslava a da načelnik Mustapić ne zahvali svojim pobjednicama na ženskom Maratonu lađa, ženskoj lađarskoj ekipi Donjanke iz općine Slivno. Tako je bilo i ovoga puta, darovao ih je velikom slikom s motivom neretvanske lađe, na što su i cure uzvratile poklonom, uramljenom fotografijom postave za načelnikov ured, nakon čega je upriličeno i zajedničko slikanje.

Sve smo prenosili uživo, pogledajte video-prilog.

Predstavljanje je održano u organizaciji Župe Slivno Ravno, Općine Slivno i HKU Pjevana baština.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije