Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

GRADSKO KULTURNO SREDIŠTE

Otvorena izložba Josipa Ivanovića ‘Dvjesto tisuća dramskih situacija’

Objavljeno prije

Izložba, Josip Ivanović (13)

U galeriji Gradskog kulturnog središta jučer je otvorena izložba Dvjesto tisuća dramskih situacija dubrovačkog umjetnika Josipa Ivanovića.

Ovo je treća i posljedna samostalna izložba u ciklusu izložbi dubrovačkih akademskih slikara u programu Gradskog kulturnog središta za 2017. Otvorio ju je ravnatelj Ustanove za kulturu i sport Metković Milan Kapović, a prigodni govor je održao dr. Antun Karaman, koji je u katalogu o izložbi napisao i predgovor.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Josip Ivanović rođen je u Sarajevu 1961. gdje je 1988. diplomirao kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti. Više od pedeset samostalnih i skupnih izložbi održao je u Hrvatskoj i inozemstvu. Nakon Domovinskog rata u kojem je bio dragovoljac sudjelovao je u obnovi razrušenih spomenika u Dubrovniku. Skulpturalna i likovna djela nalaze mu se u brojim privatnim i javnim zbirkama. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Za izložbu u Metkoviću, Ivanović kaže da je inspirirana motivima vezanim uz Marina Držića i Ivu Vojnovića.

– Prošlo ljeto sam radio izložbu na temu Marina Držića i teatra. Ovo je samo nastavak te priče o teatru, o pričama koje je pričao naš veliki komediograf Marin Držić. Pa sam je na neki način pokušao iznjeti u prostore u kojima je obitavao i Ivo Vojnović. Otud i puno svjetla, puno đardina i onih, da tako nazovemo, intimnih okupljanja i tihih razgovora – kazao je Ivanović.

Posjetitelji su se nakon otvorenja mogli počastiti na prigodnom domjenku, a zainteresirani izložbu u galeriji Gradskog kulturnog središta mogu pogledati do 5. prosinca.

Marija Jeramaz

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije