Ostanimo u kontaktu

HOTEL EXCELSIOR

Otvoren 5. Dubrovnik FestiWine, i traje do 22. travnja

Objavljeno prije

Dubrovnik FestiWine 2018

Konferencijom za novinare koja je jučer održana u Hotelu Excelsior predstavljeno je ovogodišnje, peto po redu izdanje međunarodnog vinskog festivala Dubrovnik FestiWine koji je započeo jučer, a traje do 22. travnja.

– Sve je započelo donošenjem Strategije razvoja vinarstva i vinogradarstva Dubrovačko-neretvanske županije, kada smo utvrdil da imamo odlična vina i da ih treba prikazati i približiti javnosti – rekao je župan Nikola Dobroslavić. Dodao je i kako je cilj Dubrovačko-neretvanske županije unaprijediti vinarstvo i vinogradarstvo, a Dubrovnik FestiWine jedna je od mjera unaprjeđenja, posebice od prošle godine otkada je festival otvoren i međunarodnoj javnosti, što se pokazalo vrlo dobrim. Župan je ovom prilikom zahvalio svim partnerima i sudionicima, Dubrovnik Partneru s kojim zajednički uspješno već petu godinu Županija provodi projekt, a sve ljubitelje dobroga vina, sve stručnjake, ugostitelje i širu javnost pozvao na ovu manifestaciju.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, koji je također sudjelovao u ovoj konferenciji za novinare, kazao je kako je izuzetno ponosan što se i Grad Dubrovnik uključio u ovu manifestaciju, naglasivši kako Dubrovnik kao grad izvrsnosti mora promovirati sve svoje vrhunske proizvode. – Cilj nam je promovirati sve proizvode Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije, a naša kvalitetna vina itekako se mogu staviti uz bok svjetskima – zaključio je Franković.

U ime vinara pristunima se obratio Božo Martinović, koji je zahvalio na ovako uspješnoj promociji naših vina te kazao kako se krajnji jug Hrvatske itekako ima čime ponositi, a podršku manifestaciji dao je i predsjednik Udruge ugostitelja Dubrovnik Ante Vlašić, kazavši kako je budućnost festivala neupitna jer su ugostiteljstvo i vino dvije nerazdvojne cjeline.

Predsjednik ocjenjivačkog suda Dubrovnik FestiWine Trophy Bojan Kobal, koji je također sudjelovao u konferenciji za novinare, rekao je da je ove godine rekordan broj uzoraka, njih 150, a kvaliteta je na vrhunskoj razini.

Ovogodišnji Dubrovnik FestiWine, istaknuto je na kraju, nudi puno zanimljivih događanja; u razdoblju trajanja dubrovačke vinske setemane restorani i vinski barovi s oznakom “Wine Friendly” nude dubrovačke specijalitete uz vrhunska vina po povoljnim cijenama, održat će se i FestiWine Gala večera (prihod koje je namijenjen stipendiranju mladih dubrovačkih talenata), a u prostoru Sunset Beacha u Uvali Lapad 20. i 21. travnja održava se središnja izložba vina. Također, održat će se i radionice, prezentacije i degustacije, “Spoj na slijepo” – ocjenjivanje vina uz malostonske kamenice te ocjenjivanje vina “Dubrovnik FestiWine Trophy”.

Najčitanije