Ostanimo u kontaktu

ZA FILMOLJUPCE

Otvoren 3. Opuzen film festival

Objavljeno prije

Svečanom otvaranju prisustvovali su predstavnici lokalnih vlasti, zamjenica župana Marija Vučković i ministrica kulture Andrea Zlatar Violić koja je na prepunom trgu dala potporu organizatorima u njihovom cilju: povratku kinematografskog sadržaja u područje između Splita i Dubrovnika, te istaknula potrebu za dobrom filmom.

 

Opuzen film festival postoji već treću godinu i on je dobio svoju prepoznatljivost ne samo regionalno, dakle ne samo zbog toga što je doista i jedino najveće kino na otvorenom koje postoji između Dubrovnika i Splita, nego je prepoznat i u prostoru Hrvatske, a i prostoru susjednih zemalja iz regije koji dolaze doista vidjeti, jer brojke od sedam-osam hiljada gostiju i onih koji gledaju govore o tome koliko je dobar program, kazala je ministrica Zlatar-Violić.

Tonski zapis:
[su_audio url=”http://metkovic-news.com/wp-content/uploads/2013/08/MIN_1.mp3″ width=”640″]

 

Radi se o tome da je festival pokrenut doista entuzijazmom filmoljubaca, Udruge mladih koja se zove Akulturacija, koja ima drugih svojih kulturnih aktivnosti, ali u svakom slučaju prepoznata je jedna potreba, a to je potreba za dobrim filmom, – istaknula je ministrica Zlatar-Violić.

Tonski zapis:
[su_audio url=”http://metkovic-news.com/wp-content/uploads/2013/08/MIN_2.mp3″ width=”640″]

 

Hrvatski audiovizualni centar pri Ministarstvu kulture ima visoke kriterije kad je u pitanju potpora festivalima poručuje ministrica…

Ministarstvo kulture daje potporu Opuzenskom film festivalu putem Hrvatskog audio-umjetnog centra, a to je doista moram reći na razini Europe, centar koji ima vrlo visoke kriterije za potporu festivala i isključivo je kvaliteta samog programa, a ove godine se radi o desecima hiljada minuta, ili o 75 naslova, što je gotovo nevjerojatno, ono po čemu se mjeri kvaliteta festivala, – izjavila je Zlatar-Violić, koja je potvrdila kvalitetu OFF-a i najavila u budućnosti mogućnost otvaranja suvremenog digitalnog kina u Opuzenu

Tonski zapis:
[su_audio url=”http://metkovic-news.com/wp-content/uploads/2013/08/MIN_3.mp3″ width=”640″]

 

Festival je apsolutno kvalitetan. On se dakako još uvijek može razvijati sa svojim potprogramima. Ja vjerujem da, ono što je zapravo za sve nas važno kada dajemo potporu ljetnim festivalima, to je da oni za mjesta kad žive zimi imaju i neku svoju zimsku varijantu. Dakle, nadamo se mogućnosti da i u samom Opuzenu možemo govoriti u budućnosti o jednom suvremenom digitalnom kinu, i da možemo govoriti o kontinuiranoj mogućnosti gledanja filma u ovome kraju, a vjerujem da i po organizatorima i po publici da će biti vjerne publike, – kazala je ministrica Zlatar-Violić.

Tonski zapis:
[su_audio url=”http://metkovic-news.com/wp-content/uploads/2013/08/MIN_4.mp3″ width=”640″]

 

Posjetitelji opuzenskog kina na otvorenom ‘Pjaca’ sinoć su imali priliku uživati u vrhunskom ostvarenju domaćeg redatelja Vinka Brešana, komediji ‘Svećenikova djeca‘ koja je pobrala nagrade na većini festivala na kojima je prikazana. Direktor festivala Augustin Zonjić nije skrivao oduševljenje velikim odazivom posjetitelja.

Nevjerojatno je puno Opuzenaca i gostiju bilo danas na glavnom trgu tako da jednostavno ne znam šta reći. Oko šesto stolica je bilo postavljeno, javili su mi da su ljudi stajali na nogama i gledali “Svećenikovu djecu”.. ne znam šta da kažem, jednostavno, naše srce je danas jako veliko, – kazao je Zonjić.

Tonski zapis:
[su_audio url=”http://metkovic-news.com/wp-content/uploads/2013/08/ZONJIĆ_nevjerojatno.mp3″ width=”640″]

 

Prenosimo vam dio atmosfere sa otvaranja festivala.

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije