Ostanimo u kontaktu

ŠILJEGI, NOVA SELA

Otkriveno spomen-obilježje jedanaestorici žrtava komunističkog zločina

Objavljeno prije

Povodom obilježavanja Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, u zaseoku Šiljegi otkriveno je spomen-obilježje sa imenima jedanaest stradalnika prezimena Šiljeg, koji su ubijeni od 1944. – 1946. godine. 

Fotograf: Denis Jerković

Fotograf: Denis Jerković

Fotograf: Denis Jerković

Fotograf: Denis Jerković

Prigodnoj svečanosti nazočili su splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić, Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, predsjednik HD-a Nikola Matičić i zamjenik predsjednika HŽD-a Nikola Dabelić, metkovski gradonačelnik Božo Petrov i načelnik Kule Norinske Nikola Krstičević, te saborski zastupnik Branko Bačić i bivši predsjednik Sabora RH Luka Bebić.

Spomen-obilježje žrtvama komunističkog zločina otvorio je mladi doktor znanosti Ante Šiljeg, nakon čega su izaslanici ogranaka Hrvatskoga domobrana ispred njega položili vijence i upalili svijeće.

Svetu misu zadušnicu za jedanaest žrtava predvodio je nadbiskup Marin Barišić sa svećenicima neretvanskog dekanata: don Mijom Šurlinom, fra Josipom Bebićem, don Ljubom Pavićem, don Senkom Antunovićem, don Mladenom Margetom, don Darkom Jerkovićem i fra Petrom Rastočićem.

Fotograf: Denis Jerković

Fotograf: Denis Jerković

Fotograf: Denis Jerković

Fotograf: Denis Jerković

ZIMSKE RADOSTI

U Metkoviću pada snijeg! /FOTO-VIDEO/

Objavljeno prije

Foto/Video: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Prve pahulje snijega počele su padati u utorak, 8. siječnja, u večernjim satima na području Metkovića. Živa u termometru spustila se na 0°, a prve pahulje pojavile su se oko 19.30 sati.

Prognoza za večeras je najavila pad temperatura i snijeg, koji bi se ovoga puta moga zadržati malo duže.

2012., 2015. i evo 2019. godine u Metkoviću bi mogli uživati u zimskim radostima.

Pratite Metković NEWS, izvještavati ćemo Vas slikom i videom.

Metković 19,30 sati:

Centar Metkovića, 22,45 sati

Nastavi čitati

U SIJEČNJU BESPLATNI TRENINZI

Karate klub Metković upisuje nove članove

Objavljeno prije

Karate klub Metković

Tijekom mjeseca siječnja 2019. Karate klub Metković nudi BESPLATNE TRENINGE svim zainteresiranim od 6 godina pa nadalje, da se u tom vremenu upoznaju sa ovom drevnom vještinom samoobrane i sportom koji razvija motoriku cijelog tijela, jedan od sportova i kojeg doktori preferiraju za mlađe uzraste, kao bazični sport za daljnje sportsko razvijanje djeteta.

Pored učenja karatea, u klubu treniraju vrhunski treneri od kojih tri posjeduju trenerske diplome, smjer karate, od Kinezoloških fakulteta i Hrvatskog olimpijskog odbora.

Trenira se u novom, tek napravljenom klimatiziranom, toplom i ugodnom prostoru kluba, prilagođenom ovom sportu, sa svom potrebnom opremom za karate i kondicijski program kroz 8 postojećih sprava za vježbanje, u samom centru grada.

– Postanite član Karate kluba Metković, koji sad broji 92 člana, trenirajte sa Balkanskim viceprvacima, reprezentativcima Hrvatskog karate saveza, putujte i budite natjecatelj  na blizu 30 turnira tijekom godine i družite se na svim klupskim manifestacijama.

Karate klub Metković daje garanciju da će svako dijete u klubu postati samouvjerenije u sebe, fizički jače, biti poslušnije, poštivati sebe, vršnjake , starije i sve vrijednosti klupskog kodeksa, – poručuju iz KK Metković.

Dođite na adresu kluba Kneza Branimira 4, (bivša Lesnina-Anaid) iznad igraonice Zvrk, ponedjeljkom srijedom i petkom od 17,25 do 22,00 sata ili nazovite na 098 171 36 36.

Sve o Karate klubu Metković možete vidjeti na web adresi kluba www.kkmetkovic.hr.

Nastavi čitati

Najčitanije