Ostanimo u kontaktu

SPORTSKA ULICA

Otkriven mural za prerano preminulog Jozu Mijoča

Objavljeno prije

Danas, simbolično točno u 19:11 sati u Sportskoj ulici u Metkoviću otkriven je mural posvećen našem pokojnom sugrađaninu, bivšem hrvatskom branitelju i istaknutom malonogometašu pok. Jozi Mioču.

Mural je osmišljen na inicijativu prijatelja prerano preminulog Joze, a naslikali su ga članovi Torcide iz Splita.

Jozo, koji je bio porijekolom s Mliništa, bio je član MNK Narona, dragovoljac Domovinskog rata i dugogodišnji tajnik bivšeg Društva prijatelja Hajduka Metković.

Zahvale Caffe bar Vibe na gostoprimstvu artista iz Splita.

SVAKA ŽUPANIJA ODLUČUJE ZA SEBE

Župan Dobroslavić: ‘naš je stav da želimo da svi učenici idu u škole’

Objavljeno prije

Zaključak jučerašnjeg sastanka ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa s epidemiolozima jest da je situacija u učeničkoj populaciji u ovom trenutku dovoljno povoljna da bi se od idućeg tjedna postupno moglo ići u otvaranje škola.

Dogovor je da će županije, kao što je to bilo i dosad, donositi odluke na lokalnoj razini, u konzultaciji s lokalnim stožerima, ravnateljima škola i Ministarstvom obrazovanja, kažu u Ministarstvu.

Župani potvrđuju da će tijekom ovoga tjedna organizirati sastanke s lokalnim stožerima i epidemiolozima, a nakon toga će donijeti odluke o daljnjim oblicima nastave. Više župana potvrdilo nam je kako smatraju da su, zbog povoljne epidemiološke situacije, skloni otvoriti svoje osnovne i srednje škole već idući tjedan, za što se zalažu i ravnatelji škola.

Ipak, tragična vijest o smrti dječaka zbog komplikacija uzrokovanih covidom neke je, poput Šibensko-kninske županije, poljuljala u odluci. I u Istarskoj su županiji skloni zadržavanju sadašnje mjere.

Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko-neretvanske županije, smatra dobrim potezom prepuštanje odluke o modelu nastave županijama.

– Konzultirat ćemo se s lokalnim kriznim stožerom i ravnateljima škola. Škole su spremne za lagano popuštanje mjera. Ako epidemiolozi procijene da nema opasnosti, naš je stav da želimo da svi učenici idu u škole, – za Jutarnji list je rekao Dobroslavić.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije