Ostanimo u kontaktu

DICA ZAGREBAČKE OPROSTILA SE OD STRICA

Otiša je Stric Išo… u pogledu je nosija toliko ljubavi, a u osmijehu toliko poštovanja

Dica zagrebačke ulice oprostila su se od Ive Šiljega Strica, njihovo zadnje zbogom prenosimo u cijelosti

Objavljeno prije

Umra je Čovik koji je bija jedinstvena osoba u gradu. Zato jer su, virovali ili ne, za njega svi bili isti, isto je poštova onoga koji je tek prohoda i onoga najstarijega. Prema dici se je odnosija ka prema gospodi, u pogledu je nosija toliko ljubavi, a u osmijehu toliko poštovanja. Sve to prema tako malim stvorenjima. Ma nisi moga proć kraj njega, a da se ne nasmiješ, pa bija najtužniji na svitu. Nisi moga zamislit ni feštu napravit ako nema legende zabave.. Svaka slava, svaka svadba, bez njega je bila nezamisliva. Otiša je posljednji boem, otiša je stric Išo…

Pripoznali su ljudi, Strikane, tvoju dobrotu. Falit ćeš nam. Nikad te zaboravit nećemo, zauvik ćeš živit u našim srcima, svi smo mi tvoja dica. A sad, striče Išo, adio… Neka ti je laka hrvatska zemlja.

Hvala ti za svaki izmamljen osmjeh.

Počivaj u miru Božjem.

Dica Zagrebačke

Posljednji ispraćaj obavit će se na groblju Sv. Ante u Novim Selima, u srijedu 20. ožujka u 16 sati.

Osmrtnica. Ivo Šiljeg – Stric

POPUŠTANJE COVID MJERA

Donosimo pravila koja od ponedjeljka čekaju ugostitelje

Objavljeno prije

Nakon tri mjeseca, ugostiteljski objekti od ponedjeljka ponovno smiju raditi, ali samo na terasama. Kako stvari trenutno stoje, ta se odluka neće odnositi na Dubrovnik i krajnji jug županije radi novonastalih žarišta.

Iako će se detalji oko epidemioloških mjera službeno predstaviti sutra, Jutarnji list neslužbeno doznaje koja pravila očekuju kafiće i restorane. Što se tiče udaljenosti među stolovima, ona će biti kao što je to bilo i prije, a to znači da stolovi moraju biti udaljeni tri metra kako bi se osigurao razmak među gostima za različitim stolovima od minimalno metra i pol.

Dopušteno je radno vrijeme od 6 do 22 sata. Alkohol je dopušteno točiti, ali zabranit će se puštanje glazbe kako gosti ne bi glasno pričali te na taj način širili aerosol i povećavali mogućnost zaraze.

Nije ograničen broj gostiju

Terase moraju biti otvorene, odnosno ne smiju biti zatvorene staklom ili pleksiglasom. Gostima će se dopustiti odlazak u toalet, ali tada moraju staviti zaštitnu masku. Također maske moraju biti na licu cijelo vrijeme, osim kada gosti sjede za stolom. Broj gostiju za stolom neće se ograničavati, ali s obzirom na to da je nužan razmak, jasno je da neće biti moguće da se za stolovima okuplja veći broj ljudi. Ova pravila ne vrijede za članove istog kućanstva, odnosno ako u restoran ili kafić dođe višečlana obitelj, oni ne moraju održavati razmak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije