Ostanimo u kontaktu

SCHENGEN

Osumnjičen za šverc sira, s krivotvorenim ispravama na granicu

Objavljeno prije

Osumnjičen da je uvezao 70 kg sira

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Postaje granične policije Metković, 63-godišnjak se sumnjiči da je počinio kazneno djelo izbjegavanje carinskog nadzora.

Njega se sumnjiči da je u četvrtak, 14. studenog u jutarnjim satima, iz BiH u RH preko kontrolne točke Doljani uvezao 70 kg sira, izbjegavši mjere carinskog nadzora.

Osumnjičeni je prekršajno sankcioniran sukladno odredbama Zakonika o schengenskim granicama, dok kaznena prijava za kazneno djelo slijedi redovnim putem.

 

GP Klek: Albanac s krivotvorenim ispravama

Policijski službenici Postaje granične policije Metković dovršili su kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjim državljaninom Crne Gore osumnjičenim za kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj i 39-godišnjim državljaninom Albanije kojeg se sumnjiči za kazneno djelo krivotvorenje isprave.

Naime, u petak, 15. studenog oko 18,15 sati ulaznoj graničnoj kontroli na međunarodnom graničnom prijelazu Klek pristupilo je osobno vozilo nacionalne oznake Crne Gore kojim je upravljao 57-godišnji državljanin Crne Gore. U vozilu se, kao putnik nalazio 39-godišnji državljanin Albanije koji je policijskim službenicima prilikom obavljanja granične kontrole na uvid dao krivotvorenu putnu ispravu Albanije. Kriminalističkim istraživanjem je također utvrđeno kako je, nakon što mu je odbijen ulazak u RH, sa spomenutim vozačem dogovorio da ga za novčani iznos od 250 eura iz Crne Gore protuzakonito preveze do Splita.

Osumnjičeni su uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske.

POLICIJSKA UPRAVA DUBROVAČKO-NERETVANSKA

Zatečen s 50 grama droge afentamin i manjom količinom marihuane

Objavljeno prije

U večernjim satima u petak, 18. siječnja, policijski službenici Policijske postaje Ploče su na Trgu kralja Tomislava u Pločama 26-godišnjeg hrvatskog državljana zatekli s gotovo 50 g droge amfetamin speed i manjom količinom marihuane. Droga je uz potvrdu oduzeta, a zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, policija protiv 26-goišnjaka podnosi kaznenu prijavu u redovnoj zakonskoj proceduri.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati

TRAGEDIJA U METKOVIĆU

Mladić se objesio u podrumu obiteljske kuće u Orašini

Objavljeno prije

Tragedija u Metkoviću. Danas oko 16 sati u Orašini pronađeno je beživotno tijelo mladića obješeno u podrumu obiteljske kuće.

Kako neslužbeno doznajemo od susjeda, mladić, u svojim kasnim dvadesetim godinama, tu je živio kao podstanar, a obješenog ga je pronašao kolega s posla, koji ga je došao obići jer danas nije došao na posao.

Očevid je u tijeku, više detalja donosimo po službenom izvješću.

Nastavi čitati

Najčitanije