SCHENGEN

Osumnjičen za šverc sira, s krivotvorenim ispravama na granicu

63-godišnjak se sumnjiči da je izbjegao carinski nadzor na Doljanima, dok na Kleku je sankcioniran Albanac s krivotvorenim ispravama.

Objavljeno 18. studenoga 2013. u kategorijama: Crna kronika, Metković, News.

Osumnjičen da je uvezao 70 kg sira

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Postaje granične policije Metković, 63-godišnjak se sumnjiči da je počinio kazneno djelo izbjegavanje carinskog nadzora.

Njega se sumnjiči da je u četvrtak, 14. studenog u jutarnjim satima, iz BiH u RH preko kontrolne točke Doljani uvezao 70 kg sira, izbjegavši mjere carinskog nadzora.

Osumnjičeni je prekršajno sankcioniran sukladno odredbama Zakonika o schengenskim granicama, dok kaznena prijava za kazneno djelo slijedi redovnim putem.

 

GP Klek: Albanac s krivotvorenim ispravama

Policijski službenici Postaje granične policije Metković dovršili su kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjim državljaninom Crne Gore osumnjičenim za kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj i 39-godišnjim državljaninom Albanije kojeg se sumnjiči za kazneno djelo krivotvorenje isprave.

Naime, u petak, 15. studenog oko 18,15 sati ulaznoj graničnoj kontroli na međunarodnom graničnom prijelazu Klek pristupilo je osobno vozilo nacionalne oznake Crne Gore kojim je upravljao 57-godišnji državljanin Crne Gore. U vozilu se, kao putnik nalazio 39-godišnji državljanin Albanije koji je policijskim službenicima prilikom obavljanja granične kontrole na uvid dao krivotvorenu putnu ispravu Albanije. Kriminalističkim istraživanjem je također utvrđeno kako je, nakon što mu je odbijen ulazak u RH, sa spomenutim vozačem dogovorio da ga za novčani iznos od 250 eura iz Crne Gore protuzakonito preveze do Splita.

Osumnjičeni su uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske.

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari