Ostanimo u kontaktu

ZA SVAKU OSUDU

Oštećen dio netom postavljenog info-panoa speleološkog lokaliteta Tomine jame u Krvavcu

Objavljeno prije

Prije dva dana smo pisali kako su Općina Kula Norinska i Udruga za promicanje zaštite prirodne i kulturne baštine Neretve Baštinik postavili info-pano koji predstavlja speleološki lokalitet Tominu jamu u Krvavcu. O tome možete detaljnije pročitati klikom na članak.

No, već jučer je nepoznati počinitelj uništio dio karte te je općina Kula Norinska slučaj prijavila Policijskoj ispostavi Metković, a mi se nadamo da se ovakva djela više neće ponavljati.

Izvor: Općina Kula Norinska

ŽUPANIJA SPREMNA POMOĆI U PROMOCIJI NAŠIH VINA U SAD-u

Župan Dobroslavić primio predstavnike američke tvrtke CPWI i vinske udruge Komarna 7

Objavljeno prije

Župan Nikola Dobroslavić s pročelnikom UO za gospodarstvo i more Ivom Klaićem i direktoricom tvrtke Dubrovnik partner sastao se danas s predstavnicom američke tvrtke ”Croatian Premium Wine Imports” (CPWI), podrijetlom Metkovkom, Mirenom Bagur te predstavnikom vinske udruge Komarna 7, Mihovilom Štimcem.

Bangur je ovom prilikom prezentirala svoje poslovne planove za uvoz vina i promociju Dubrovačko-neretvanske županije u SAD-u, te istaknula kako njezina tvrtka vrši uvoz i distribuciju vina iz vinogorja Komarna na predjelu Bostona u američkoj saveznoj državi Massachusetts.

Kazala je i kako interes za našim vinima na američkom tržištu premašuje očekivanja, stoga planira osim uvoza vina iz vinogorja Komarna, uvoz vina iz drugih dijelova županije, ali i proširiti tržiušte na ostale dijelove SAD-a.

Župan Dobroslavić ovom prilikom je istaknuo kako jug Hrvatske ima najbolja vina u državi, te napomenuo kako se po proizvodnji osim Komarne mora spomenuti i Pelješac, Korčula i Konavle.

Ustvrdio je kako je Županija spremna pomoći u okviru svojih mogućnosti te dodao da je svaka promocija naših vina uvijek dobrodošla. Napomenuo je i kako Županija već šest godina organizira DubrovnikFestiwine na kojem promovira vina i vinare s juga Hrvatske.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama7 300×250

Najčitanije