Ostanimo u kontaktu

ZANIMLJIVO GOSTOVANJE

Osnovnu školu Opuzen posjetio svjetski putnik i poznati humanitarac, borac za zaštitu okoliša Martin Hutchinson

Objavljeno prije

U suradnji vatrogasaca DVD Opuzen i DVD Slivno te Osnovne škole Opuzen, ovu školu je posjetio Martin Hutchinson (bivši vatrogasac) iz Manchestera, poznati svjetski borac za zaštitu okoliša i svjetski putnik.

Svoje vrlo zanimljivo i poučno predavanje za vrijeme sata geografije održao je aktivnim učenicima 5.b razreda. Ovim putem škola se zahvaljuje učitelju Anti Čubraniću na prevođenju i sporazumijevanju s poznatim engleskim ekologom.

Gospodin Martin je od 2006. godine u svjetskoj misiji za spas okoliša, a planira je završiti 2030. godine. Prvih godina je pješačio, a sada putuje biciklom (trokolicom) u društvu psa Starsky. Putujući po svijetu, obišao je preko 700 škola, a cilj mu je prenijeti poruku o važnosti očuvanja prirode i potrebi smanjenja CO₂ u zraku.

Na svojim putovanjima sadi stabla (simbolični čin kojim ukazuje na potrebu obnavljanja prirode),a  zasadio je i stablo smokve u našem gradu.

OŠ Opuzen se zahvaljuje vatrogascima i gospodinu Martinu Hutchinsonu što je odabrao baš njihovu školu za svoj posjet i upućuje mu veliko: ‘Hvala!’ na životopisnim dojmovima uz želju da njegova misija u potpunosti uspije.

IDEALNO VRIJEME ZA PRIMJENU!

Mineralno gnojivo za masline i mandarine ‘BELFRUTTO MBS’

PROMO VIJEST

Objavljeno prije

Gnojivo posebno za kulture osjetljive na klor i za zaslanjene terene, te za terene koji imaju nedostatak Kalija. Snažan je posebno kod vinove loze i povrtnih kultura.

BLEFRUTTO MBS zahvaljujući odgovarajućoj količini fosfora i kalija postiže kod biljaka dobru pohranu hranjivih tvari čak i preko zime i na taj način se osigurava dobro proljetno buđenje biljki, prirodni rast usjeva i savršena vegetacijsko-produktivna ravnoteža.

Visok sadržaj magnezija jamči jednu dobru fotosintezenu aktivnost.

Visok sadržaj sumpora organskoga omogućuje, između ostalog, remobilizaciju neotopljenih elemenata u tragovima u tlu zbog alkalnog pH ili podalkalna, te optimalno proizvodnju aminokiselina te proteina u biljkama.

BELFRUTTO MBS je posebmo pogodan za gnojidbu prije sjetve ili prije presađivanja povrća. Sadrži mikro elemente u tragovima željezo, cink i bor, vezano u kombinaciji sa organskom tvari te mineralnog gnojiva, te stoga ga biljka vrlo brzo asimilira, spriječava sve nedostatke hranjiva u tlu, stvarajući sve uvjete za optimalan razvoj lista i optimalnu fotosintezu.

ORGANSKE KOMPONENTE:
Vlažni treset, nješavina dušičnih organskih gnojiva.

MINERALNE KOMPONENTE:
dušikove mješovite solim nješane soli, fosfatne soli, mineralna gnojiva.

NP spoj, kalij sulfat

Formulacije: GRANULE.

Belfrutto MBS

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije