Ostanimo u kontaktu

MEĐUNARODNI POJEDINAČNI ŠAHOVSKI TURNIR ZA KADETE I JUNIORE

Osnovnoškolac Mihael Borna Bjeliš prvi, a gimnazijalac Domagoj Bjeliš drugi u svojim kategorijama

Objavljeno prije

Foto: OŠ Stjepana Radića

Foto: OŠ Stjepana Radića

Prošlog vikenda  u Čitluku održan je 2. Međunarodni pojedinačni šahovski turnir za kadete i juniore na kojemu  je nastupilo 76 natjecatelja iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Natjecatelji su bili podijeljeni u tri skupine, a igralo se po švicarskom sustavu i to 7 kola uz kompjutersko tzv. parovanje, a tempo igre je bio 15 min po igraču. Među 76 igrača nastupilo je i 8 učenika iz OŠ Stjepana Radića i po jedan učenik iz Gimnazije Metković i OŠ Opuzen.

Najveći uspjeh ostvario je Mihael Borna Bjeliš, učenik 1. d razreda koji je u kategoriji do 8 godina osvojio prvo mjesto.

 

Gimnazijalac Domagoj Bjeliš osvojio je izvrsno drugo mjesto u kategoriji do 16 godina. Najveće iznenađenje svakako je nastup Jakova Crnjca (6 godina) budućeg prvaša OŠ Stjepana Radića koji je u kategoriji do 8 godina zauzeo 3. mjesto. Treba spomenuti i Marina Kljusurića (4. mjesto), Dominika Blaža Bakalara (6. mjesto) u kategoriji do 14 godina, kao i Antu Filipovića (8. mjesto), Antu Crnjca (9.mjesto), Jakova Šiljega (13. mjesto) u kategoriji do 12 godina, a svoje prve i uspješne nastupe imali su Anja Žderić i Josip Jurić.

Ovo je bila  najbrojnija i najuspješnija ekipa na turniru pa tako stižu pohvale sa svih strana. Organizacija je bila odlična, a najboljim natjecateljima su uručene pristojne nagrade.

voditelj Škole šaha u OŠ Stjepana Radića Slavko Bakalar, vanjski suradnik

 

Knjiga fra Vjeke Vrčića ‘Neretvanske župe’
Restoran Pizzeria Milano

Najčitanije