Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

ZDRAVLJE JE NAJVEĆE BOGATSTVO

Osnovna škola Stjepana Radića svečano obilježila ‘Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje’

Objavljeno prije

OŠ Stjepana Radića - Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje 2018.

Osnovna škola Stjepana Radića već godinama svečano obilježava Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Tako je bilo i danas. Pod motom ‘Zdravlje je najveće bogatstvo’ i ‘Nije važno koliko radiš, već je važno koliko ljubavi unosiš u ono što radiš i koliko to daruješ drugima.’ učenici i nastavnici su na školskom igralištu prodavali blagoslovljeni kruh i plodove naše neretvanske doline, a cjelokupni iznos od prodaje namijenjen je pomoći u liječenju učenicama škole, Manueli Čutura i Mariji Dominiković.

Dok su jedni učenici razvijali svoje trgovačke i poduzetničke sposobnosti na prodajnim štandovima, drugi su svoju svestranost pokazali u prigodnom umjetničkom programu kojim je koordinirala voditeljica školskog KUD-a Aleksandra Lukić-Skelić. Pozdravni govor održala je ravnateljica Škole Božena Nikoletić, a nakon toga su slijedile recitacije, kratki igrokazi, koje su pripremile učiteljice s učenicima, te izvedbe pjevačkog zbora kojim je ravnala časna sestra Mila Deak.

Proslavu su uveličali i učenici područnih škola sa Mliništa i Bijelog Vira sa svojim učiteljicama, a svečani blagoslov uz molitvu održao je župnik župe Vidonje, don Mladen Margeta.

Kao izaslanici gradonačelnika proslavi su sudjelovali pročelnik Ivica Popović i Sanda Tomić.

Piše/Foto: Dalibor Čutura / Metković NEWS

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije