ZDRAVLJE JE NAJVEĆE BOGATSTVO

Osnovna škola Stjepana Radića svečano obilježila ‘Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje’

Objavljeno 12. listopada 2018. u kategorijama: Foto Galerija, Metković, News, Obrazovanje.

OŠ Stjepana Radića - Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje 2018.

Galerija

Osnovna škola Stjepana Radića već godinama svečano obilježava Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Tako je bilo i danas. Pod motom ‘Zdravlje je najveće bogatstvo’ i ‘Nije važno koliko radiš, već je važno koliko ljubavi unosiš u ono što radiš i koliko to daruješ drugima.’ učenici i nastavnici su na školskom igralištu prodavali blagoslovljeni kruh i plodove naše neretvanske doline, a cjelokupni iznos od prodaje namijenjen je pomoći u liječenju učenicama škole, Manueli Čutura i Mariji Dominiković.

Dok su jedni učenici razvijali svoje trgovačke i poduzetničke sposobnosti na prodajnim štandovima, drugi su svoju svestranost pokazali u prigodnom umjetničkom programu kojim je koordinirala voditeljica školskog KUD-a Aleksandra Lukić-Skelić. Pozdravni govor održala je ravnateljica Škole Božena Nikoletić, a nakon toga su slijedile recitacije, kratki igrokazi, koje su pripremile učiteljice s učenicima, te izvedbe pjevačkog zbora kojim je ravnala časna sestra Mila Deak.

Proslavu su uveličali i učenici područnih škola sa Mliništa i Bijelog Vira sa svojim učiteljicama, a svečani blagoslov uz molitvu održao je župnik župe Vidonje, don Mladen Margeta.

Kao izaslanici gradonačelnika proslavi su sudjelovali pročelnik Ivica Popović i Sanda Tomić.

Piše/Foto: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari