Ostanimo u kontaktu

KLAPSKO PJEVANJE

Osnovana ženska klapa ‘Metkovke’

Objavljeno prije

Klapa Metkovke 4

Od jučer je Metković bogatiji za još jednu klapu, u Zgradi političkih stranaka osnovana je ženska klapa Metkovke.

Klapa se sastoji od sedam članca, a to su Ana Dominiković, Marijana Curić, Vedrana Bušić, Ana Dominiković Murtezani, Nika Plećaš, Branka Vladimir i Aleksandra Lukić-Skelić koja je i predsjednica klape koja djeluje kao udruga. Klapu će voditi profesor Ivica Kaleb.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Članovi upravnog odbora, uz Aleksandru Lukić-Skelić su Milan Kapović, Pavo Jerković, Magdalena Medar-Ujdur i Jašar Murtezani, a nadzorni odbor čine Nikola Grmoja, Žaklina Marević i Adi Skelić. Počasni članovi klape, za koje je udruga izrazila zadovoljstvo što su prihvatili članstvo, su tenor iz HNK Split Saša Jakelić, skladatelj Ivo Nuić, Mirna Berent, Milana Vlahović i Matija Vuica.

Aleksandra Lukić-Skelić kazala je da će klapa sa svojom prvom autorskom pjesmom nastupati na Melodijama hrvatskog juga u Opuzenu ove godine.

– Godinama nije bilo gradske ženske klape pa, evo, mi smo odlučile to promjeniti i osnovati jednu takvu klapu. Vodit će nas gospodin Ivica Kaleb s kojim smo imali i prije suradnju u nekim drugim klapama. On je jedan od vodećih hrvatskih umjetnika, skladatelja i aranžera kad je u pitanju klapsko pjevanje. Imat ćemo i svoje pjesme i pjevat ćemo obrade drugih pjesama, narodnih, klapsikih i popularnih melodija. Svake godine ćemo ići na neki od festivala. Prvi festival na koji se spremamo je u Opuzenu ove godine s autorskom pjesmom, skladbom godpoina Nuića, za koji će aranžman napisati Ivica Kaleb i Jašar Murtezani u čijem studiju ćemo i snimiti pjesmu. Snimit ćemo i spot koji će nam radtiti Marin Veraja. Pjesma se zove Kapetan duše – kazala je Lukić-Skelić.

Nakon biranja imena klape i osnivačkog sastanaka udruge, članovi su održali i prigodno druženje.

Marija Jeramaz

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije