Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

KLAPSKO PJEVANJE

Osnovana ženska klapa ‘Metkovke’

Objavljeno prije

Klapa Metkovke 4

Od jučer je Metković bogatiji za još jednu klapu, u Zgradi političkih stranaka osnovana je ženska klapa Metkovke.

Klapa se sastoji od sedam članca, a to su Ana Dominiković, Marijana Curić, Vedrana Bušić, Ana Dominiković Murtezani, Nika Plećaš, Branka Vladimir i Aleksandra Lukić-Skelić koja je i predsjednica klape koja djeluje kao udruga. Klapu će voditi profesor Ivica Kaleb.

Članovi upravnog odbora, uz Aleksandru Lukić-Skelić su Milan Kapović, Pavo Jerković, Magdalena Medar-Ujdur i Jašar Murtezani, a nadzorni odbor čine Nikola Grmoja, Žaklina Marević i Adi Skelić. Počasni članovi klape, za koje je udruga izrazila zadovoljstvo što su prihvatili članstvo, su tenor iz HNK Split Saša Jakelić, skladatelj Ivo Nuić, Mirna Berent, Milana Vlahović i Matija Vuica.

Aleksandra Lukić-Skelić kazala je da će klapa sa svojom prvom autorskom pjesmom nastupati na Melodijama hrvatskog juga u Opuzenu ove godine.

– Godinama nije bilo gradske ženske klape pa, evo, mi smo odlučile to promjeniti i osnovati jednu takvu klapu. Vodit će nas gospodin Ivica Kaleb s kojim smo imali i prije suradnju u nekim drugim klapama. On je jedan od vodećih hrvatskih umjetnika, skladatelja i aranžera kad je u pitanju klapsko pjevanje. Imat ćemo i svoje pjesme i pjevat ćemo obrade drugih pjesama, narodnih, klapsikih i popularnih melodija. Svake godine ćemo ići na neki od festivala. Prvi festival na koji se spremamo je u Opuzenu ove godine s autorskom pjesmom, skladbom godpoina Nuića, za koji će aranžman napisati Ivica Kaleb i Jašar Murtezani u čijem studiju ćemo i snimiti pjesmu. Snimit ćemo i spot koji će nam radtiti Marin Veraja. Pjesma se zove Kapetan duše – kazala je Lukić-Skelić.

Nakon biranja imena klape i osnivačkog sastanaka udruge, članovi su održali i prigodno druženje.

Marija Jeramaz

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl6 Bakin kruh 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije