Ostanimo u kontaktu

DAN KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

OŠ Stjepana Radića proslavila Dane kruha

Objavljeno prije

Dani kruha u OŠ Stjepana Radića

Osnovna škola Stjepana Radića već godinama taj dan obilježava na svečani način. Ovogodišnja proslava održana je 23. listopada 2015. godine na Trgu kralja Tomislava gdje su učenici i učitelji podijelili blagoslovljeni kruh i plodove naše neretvanske doline s Metkovcima koji su znatiželjno hrlili pridružiti se ovom slavljeničkom danu. Posebnost proslave Dana kruha je povezivanje s akcijom prikupljanja sredstava od prodajne izložbe kruha, pekarsksih proizvoda i ostalih slastica. Kako se u listopadu nalazimo u Mjesecu hrvatske knjige, a u studenom se obilježava 60. godišnjica smrti velikog hrvatskog pjesnika Tina Ujevića, njegova krilatica „KNJIGA NIJE HRANA, ALI JE POSLASTICA“ poslužila je kao ovodgodišnji moto prodajne izložbe.

Raskošni stolovi, puni plodova jeseni, raznih kolača i peciva, bili su bogati i predivno ukrašeni. Naši su se učenici sa svojim razrednicima zaista potrudili pripremiti originalne i maštovite stolove, a znamo da su mnogima u tome pomogli roditelji, bake, djedovi, pa im od srca zahvaljujemo. Suradnja roditelja, učenika i učitelja služi našoj školi i našem gradu na ponos, zadovoljstvo i veliko veselje.

Dok su jedni učenici razvijali svoje trgovačke i poduzetničke sposobnosti na prodajnim štandovima, drugi su svoju svestranost pokazali u prigodnom umjetničkom programu. Pozdravni govor održala je ravnateljica Škole Božena Nikoletić, a nakon toga su slijedile recitacije, ples, vesele pjesme i igrokazi. U prigodnom programu su sudjelovali: časna Vedrana i Dječiji crkveni zbor, recitatorska skupina učiteljice Dajane Marinović, recitatorska skupine učiteljice Marijane Kljusurić, recitatorska skupina na engleskoom jeziku nastavnice Marije Mijić i plesna skupina učiteljice Marijane Curić. Konferasu je s učenicima pripremila nastavnica Ivana Boras, a cijeli program koordinirala voditeljica kulturnih aktivnosti škole, nastavnica Ivana Sršen.

– Svima koji su koju kunicu odvojili za nas zahvaljujemo i nadamo se da ćemo ovaj nezaboravan doživljaj  nesebičnog dijeljenja i pomaganja ponoviti i dogodine. Iako je jako malo proizvoda ostalo na štandovima, ipak smo uspjeli razveseliti pecivima i slasticama članove Zajednice papa Ivan XXIII. u Borovcima, – rekla je vrlo zadovoljna ravnateljica Božena Nikoletić.

Svečani blagoslov uz molitvu održao je fra Lukica Vojković. U proslavi su sudjelovale i područne škole OŠ Bijeli Vir i OŠ Mlinište.

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije