Ostanimo u kontaktu

MALO SELO VELIKIH LJUDI

Organizatori iz Pruda se zahvalili svima na donacijama, prikupljena sredstva otišla za najugroženija sela u općini Lekenik

Objavljeno prije

Ovo nije ni MNK Prud ni udruga mladih, ni udruga starih, ovo je jedno MALENO SELO VELIKIH LJUDI !!! – napisali su organizatori iz Pruda nakon velikog odaziva svojih sumještana na njihovu akciju prikupljanja za potresom ugrožena područja.

Ovim riječima su se zahvalili svima:

–  Zahvaljujemo prije svega svim našim mještanima što su podržali ovu hvale vrijednu akciju prikupljanja pomoći u svim mogućim oblicima od hrane, slatkiša, hrane za bebe, dezinficijensa, sredstava za osobnu higijenu, pelena, vlažnih maramica, vode, papira, odjeće, obuće, deka, posteljina, agregata, domaćih proizvoda, konzervi, tjestenine, neretvanskog mandarina, limuna, klementina i da ne nabrajamo čega sve još….. I veliko hvala Pekarstvu Metkovka na ustupljenom kombiju i paleti vode… Sve ovo što ste vi dragi mještani i ostali dali od srca sutra će dobiti oni kojima je to najviše potrebno, najugroženija sela u općini Lekenik prema kojoj naši vozači Gale i Gento kreću skupa sa još dva vozila iz Vida nešto iza ponoći… Svima njima želimo sretan put, a ljudima na područjima pogođenim potresom još jednom: Nek ih čuva dragi Bog i da im se ovakve stvari više nikad ne dogode, – javili su sinoć Pruđani.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježena 34 nova slučaja zaraze koronavirusom, jedan iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 34 nova slučaja zaraze koronavirusom (od čega je 19 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 21 osobi iz Dubrovnika, po pet iz Blata i Konavala te po jednoj iz Korčule, Metkovića i Vele Luke.

Ukupno je zaraženo 20 osoba muškog spola i 14 osoba ženskog spola, a za njih 25 je utvrđena epidemiološka veza.

Izliječeno je 25 osoba: 12 iz Dubrovnika, četiri iz Župe dubrovačke, po dvije iz Konavala i Vele Luke te po jedna iz Blata, Korčule, Metkovića, Opuzena i Orebića.

U posljednja 24 sata obrađeno je 160 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 37 356 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirana je 21 osoba pozitivna na koronavirus. Dva pacijenata zahtijevaju intenzivnu skrb i oba su na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 608 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je devet kršenja mjere samoizolacije (svih devet na granici). Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 243 slučaja kršenja samoizolacije (115 na graničnim prijelazima).
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije