Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300
ICE PRO 1200
POLIKLINIKA MEDICOR MM 1200×400

3D MODELARSTVO

Opuzenci Stipan Ujdur i Ivan Popić oživljavaju drevnu Naronu

Objavljeno prije

Augustov hraqm i Curia u Naroni, Vid

Poznati neretvanski 3D-modelari Stipan Ujdur i Ivan Popić iz Opuzena oživljavaju drevnu Naronu. U 3D formatu su napravili Augustov hram, Curiu i dijelom forum.

Za proširenje izrade 3D modela Narone potreban im je veći tim i bolja tehnika. U razgovorima su s ekipom iz Nizozemske koja trenutno radi na 3D modeliranju klaustra crkve sv Ivana u Arnhemu, o čijem završetku i ovisi kada će im se moći priključiti u izradi.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

– Nama je namjera napraviti kompletnu antičku Naronu, za što je potrebno mnogo vremena i jača ekipa. Potrebna su nam i kvalitetnija računala koja mogu pokrenuti kompleksnije programe, ali takva računala mi u Opuzenu nemamo, – rekao nam je Stipan Ujdur.

Cijeli projekt rendiran je u SketchUpu  NXT I renderu u 10 slojeva, a trajanje izrade jednog snimak prosječno je pet sati, jako dugo, ali to tako funkcionira za fotorealistično rendiranje, slikavanje, 3D modela.

RENT-A-CAR M 740

– Geolokalitet Vida je pravljen skeniranjem lokaliteta preko dva satelitska programa, s jednoga je skenirana geolokacia u 3D formatu a s drugoga je skeniran snimak u većoj rezoluciji pa je sve skupa programski spojeno u jednu 3D cjelinu. Izrada 3D modela je pravljena po jednom snimku u Wikipediji, za koji nismo uspjeli saznati  ime autora. Za sada je napravljen Augustov hram, Curia i dio foruma, slijedi rad na izradi 3D modela gradskih bedema koje će trebati postaviti na 3D model geolokaliteta Vida, dijela gdje je bila Narona, – otkrio nam je Ujdur.

Donosimo rendirane snimke dosadašnje izrade…

Piše: Dalibor Čutura

UHIĆENI NA GRANICI

Na ljetovanju otuđili jet-ski i odvezli ga u Češku

Iako su na ljetovanju koristili vlastiti jet-ski, vratili su se u mjesto ljetovanja i od tamo otuđili još jedan jet-ski te ga odvezli u Češku gdje ga policija pokušava naći putem međunarodne policijske suradnje

Objavljeno prije

Foto: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković dvojica Poljskih državljana u dobi od 43 i 23 godine osumnjičeni su za kazneno djelo krađe i rano jutros predani pritvorskom nadzorniku Policijske postaje Metković.

Naime, u nedjelju, 16. srpnja 44-godišnjak je policiji prijavio krađu jet-skia koja se dogodila prethodne noći. Plovilo je bilo privezano za pontonsku platformu u moru u mjestu Blace u općini Slivno.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su plovilo otuđili spomenuti poljski državljani koji su tu prethodno bili na ljetovanju.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Naime, tijekom ljetovanja su i sami koristili osobni jet-ski, te su se nakon odjave i povratka u Poljsku, zaustavili u BiH gdje su svoj jet-ski ostavili i praznim se trilerom vratili u Blace odakle su otuđili jet-ski kojeg su potom ostavili u Češkoj.

Uhićeni su na PGP Stara Gradiška temeljem raspisane potrage PP Metković kada su se vraćali po svoj jet-ski u BiH s namjerom da ga vrate u Poljsku.

RENT-A-CAR M 740

Otuđeni jet-ski za sada nije pronađen i s tim ciljem je zatražena međunarodna policijska suradnja.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije